Pe timp de pandemie, investiții din fonduri proprii la Casa de Cultură a Sindicatelor

Casa de Cultură a Sindicatelor din Zalău, instituție și clădire simbol pentru cultura sălăjeană, recunoscută pentru organizarea excepțională a acțiunilor culturale de referință, este pregătită pentru a deschide din nou porțile pentru spectatori. În această perioadă în care instituțiile de cultură au fost nevoite să anuleze evenimentele și să închidă porțile pentru spectatori din cauza evoluției pandemiei, Casa de Cultură a Sindicatelor din Zalău a reușit să investească în modernizarea clădirii, pentru a crește confortul celor care îi trec pragul, inclusiv al artiștilor. Astfel, scaunele din sala mare de spectacole au fost retapițate și recondiționate, iar scena a fost modernizată.

De asemenea, o altă investiție pe care mulți dintre sălăjeni deja au observat-o este schimbarea plăcilor de marmură de pe scările și platoul din fața clădirii. Retapițarea și recondiționarea scaunelor din sala mare de spectacole, modernizarea scenei, precum și înlocuirea plăcilor de marmură de pe platoul din fața clădirii au fost realizate din fondurile proprii ale instituției și se ridică la aproximativ 250.000 de lei. Casa de Cultură a Sindicatelor Zalău este o instituție care nu beneficiază de subvenții sau fonduri din bugetul public, ci se autofinanțează și întreține.

“Suntem nerăbdători ca, imediat ce situația epidemiologică o va permite, să ne treceți pragul! Casa de Cultură a Sindicatelor Zalău este deschisă pentru a colabora cu autorități publice, instituții private, oameni de cultură și nu numai”, a precizat Violeta Oltița Vișen – directorul instituției de cultură.

One Thought to “Pe timp de pandemie, investiții din fonduri proprii la Casa de Cultură a Sindicatelor”

  1. Oana

    Pacat ca nu au renovat si stalpii de la intrare. De pe primul stalp din stanga cad bucatile de marmura. Faceti un lucru pana la capat, pana nu e cade marmura in cap la cineva, nu romanisme de astea.

Leave a Comment