Pasarelă pietonală, „fantoma” de lângă CNS

Ceea ce trebuia să fie de un real folos pentru elevii Colegiului Național „Silvania” din Zalău s-a dovedit a fi o investiție inutilă. Construită cu ani în urmă, pasarela pietonală gândită pentru a facilita accesul în siguranță al elevilor spre fosta grădină de vară cu terenuri de sport, a ajuns o construcție fantomatică la modul cel mai serios, iar asta pentru că stă nefolosită de ani și ani.

Surse oficiale ne-au declarat că investiția a fost bine gândită la momentul respectiv, iar asta pentru că realizarea drumului din zona pieței agroalimentare punea în pericol accesul elevilor în grădina CNS. Așa că s-a trecut la realizarea unui fel de tunel suspendat prin care elevii să poată ajunge în siguranță la grădină. Conform acelorași surse, tunelul a fost folosit de foarte puține ori, iar existența unui proces privind retrocedarea clădirii CNS, proces care durează de decenii, a făcut imposibilă utilizarea terenurilor din grădină din cauza lipsei investițiilor și a lucrărilor de întreținere.

N-ai cum să investești în ceva ce este disputat în instanță. În plus, spațiul a fost concesionat unui agent economic interesat să investească într-o bază sportivă. Se pare că și investitorul a renunțat deocamdată să treacă la realizarea construcției din moment ce procesul nu s-a încheiat. Așa se face că pasarela stă acum nefolosită, ușile sunt închise, iar natura a început să-și pună amprenta asupra construcției lângă care am ajuns zilele trecute.

2 Thoughts to “Pasarelă pietonală, „fantoma” de lângă CNS”

  1. […] Ceea ce trebuia să fie de un real folos pentru elevii Colegiului Național „Silvania” din Zalău s-a dovedit a fi o investiție inutilă. Construită cu ani în urmă, pasarela pietonală gândită pentru a facilita accesul în siguranță al elevilor spre fosta grădină de vară cu terenuri de sport, a ajuns o construcție fantomatică la modul cel mai serios, iar asta pentru că stă nefolosită de ani și ani. Surse oficiale ne-au declarat că investiția a fost bine gândită la momentul respectiv, iar asta pentru că realizarea drumului din zona pieței… Citeste mai mult […]

  2. cetatean

    Lipsa de gandire, stimabililor, nimic altceva. Lucruri romanesti, ce mai tura vura.

Leave a Comment