Mâine se aleg viceprimarii Zalăului

Consiliul local municipal se întrunește mâine într-o ședință extraordinară, în care se vor alege cei doi viceprimari ai municipiului. Propunerile vor fi, cel mai probabil, Fazakas Nicolae, din partea UDMR și Teodor Balajel din partea PSD. Potrivit Codului Administrativ, viceprimarul este subordonat direct primarului și, în situațiile prevăzute de lege, înlocuitorul de drept al acestuia, situație în care exercită, în numele primarului, atribuțiile ce îi revin acestuia. Primarul poate delega o parte din atribuțiile sale viceprimarului. Viceprimarul este ales, prin vot secret, cu majoritate absolută, din rândul membrilor consiliului local, la propunerea primarului sau a consilierilor locali. Exercitarea votului se face pe bază de buletine de vot. Alegerea viceprimarului se realizează prin hotărâre a consiliului local (în cazul municipiului Zalău, în ședința extraordinară de marți, 10 noiembrie). În situația în care se aleg doi viceprimari, așa cum este și cea din Zalău, sunt declarați aleși candidații care au obținut votul majorității absolute. În această situație, consiliul local desemnează, prin hotărâre, care dintre cei doi viceprimari exercită primul calitatea de înlocuitor de drept al primarului. La deliberarea și adoptarea hotărârilor care privesc alegerea sau eliberarea din funcție a viceprimarului participă și votează consilierul local care candidează la funcția de viceprimar, respectiv viceprimarul în funcție a cărui schimbare se propune. Pe durata exercitării mandatului, viceprimarul își păstrează statutul de consilier local, fără a beneficia de indemnizația aferentă acestui statut, fiindu-i aplicabile incompatibilitățile specifice funcției de viceprimar prevăzute de lege. În cadrul ședinței extraordinare de Consiliu Local municipal se va vota și viceprimarul care va fi prim-înlocuitor al primarului Ionel Ciunt, președintele de ședințe pentru luna în curs și luna decembrie, dar și componența comisiilor de specialitate din cadrul municipalității.

Foto ©  Magazin Sălăjean

4 Thoughts to “Mâine se aleg viceprimarii Zalăului”

 1. Florean Andrei

  Cu siguranță va fi ales Bălăjel, rezultatele îl recomandă !

 2. Anonim

  Fazakas Nicolae a fost incompatibil si acuma a reusti cumva sa fenteze legea si sa ne fie iarasi viceprimar !! nu am nimic cu el, este om bun, dar ceva nu e bine cu legile si politicienii nostrii !!

 3. Anonim

  Zalaul nu are nevoie de 2 viceprimari si mai ales nu are nevoie de ADMINISTRATORUL FORT CALIN, care este un cancer in aceasta primarie !!
  omul nu a facut nimic pt Zalau, el s-a ocupat doar de campania electorala de cand a fost numit pe functie !! si are si un venit de peste 20.000 pe luna, bani in mana !!

 4. Anonim

  nu meritele ii recomanda ci majoritatea politica

Leave a Comment