Investiții blocate de firme intrate în insolvență

Mai mulți primari din Sălaj s-au plâns în ultimele luni că se confruntă cu o situație mai aparte, probleme generate de intrarea în insolvență a unor firme care au câștigat licitații pentru derularea de investiții cu bani publici.

Primarul comunei Vârșolț, Breda Lajos, se numără printre edilii deranjați de asemenea probleme. „Vreau să vă dau un exemplu. Recepționăm stația de epurare și canalizare. Problema este că tot am stat pentru că societatea care a efectuat lucrările a intrat în faliment, iar licitația a trebuit reluată. A fost pierdere de timp, de asta lucrarea a fost terminată mai târziu. Și să știți că mai avem lucrări efectuate de societăți care intră în insolvență, în faliment, și așteptăm și câte doi ani până lucrarea este scoasă din nou la licitație. Trebuie găsite soluții pentru evitarea unor asemenea probleme. Eu nu spun că societățile nu au probleme, toată lumea are, dar eu cred că este nevoie de o atenție mai mare. Trebuie văzut dacă sunt interese, dacă sunt societăți care intră intenționat în insolvență sau faliment pentru a rămâne cu banii și cu lucrările neterminate. Sunt membru în Consiliul Director al Asociației Comunelor din România, Filiala Sălaj, și știu ce vorbesc. Mai sunt primari care se confruntă cu asemenea probleme”, ne-a declarat Breda Lajos.

Termene amânate

Potrivit lui Breda Lajos, cele mai multe investiții sunt duse la bun sfârșit, dar situația se complică acolo unde firma executantă  intră în insolvență. „Investițiile sunt terminate, dar termenele nu mai pot fi respectate. Se ajunge la o nouă licitație, la probleme, la timp pierdut. Unele lucrări durează ani de zile și nu este normal”, a mai spus Breda.

Leave a Comment