Drum expres Jibou – Baia Mare și dotări noi în două spitale sălăjene

Consiliul Județean Sălaj a fost, vineri, gazda a două evenimente la care au participat vicepremierul Raluca Turcan, ministrul Fondurilor Europene – Marcel Boloș și ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor – Lucian Bode, prefectul județului Sălaj, Virgil Țurcaș, președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan și președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu Sălăjanu. Unul dintre evenimente a fost semnarea de către președinții consiliilor judeţene Sălaj – Dinu Iancu Sălăjanu şi Maramureş – Ionel Bogdan a unui acord de parteneriat pentru implementarea proiectului ce vizează realizarea drumului expres Baia Mare – Jibou, cu o lungime de 42 de kilometri și o valoare estimată de 300 de milioane euro, fără TVA, care va face parte din autostrada Nordului.

”Acasă la noi în Sălaj, am făcut primul pas într-un proiect cu puternic impact economic și anume drumul expres Baia Mare-Jibou (…) Dezvoltarea județului nostru ține în primul rând de o infrastructură de calitate și pentru prima dată, autoritățile publice locale vor avea un cuvânt de spus în pregătirea și implementarea acestui tip de proiecte. Vreau să accentuez impactul economic al drumului Baia Mare-Jibou. 14 unități administrativ teritoriale din Sălaj sunt în zona directă de influență economică de la Jibou la Benesat, fiind bineștiut că satele și orașele din zona economică influențată de un drum de mare viteză, cunosc o dezvoltare accelerată. Sunt onorat ca, alături de colegul meu din Maramureș, dl. președinte Ionel Bogdan să punem bazele acestui parteneriat”, a spus Dinu Iancu Sălăjanu, președintele Consiliului Județean Sălaj.

„Odată cu semnarea acestui proiect, cele două consilii judeţene şi CNAIR vor începe efectiv munca. Pe perioada elaborării documentaţiei tehnico-economice echipele Consiliului Judeţean Maramureş, Consiliului Judeţean Sălaj vor participa împreună cu CNAIR şi proiectantul la stabilirea tuturor elementelor definitorii, studii, aliniament, obţinerea avizelor şi autorizaţiilor, iar ulterior acest parteneriat va putea să preia faza de proiect tehnic şi execuţia pentru construcţia proiectului”, a subliniat, la rândul său, ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

Un alt eveniment a fost semnarea contractului pentru dotarea Spitalului Județean de Urgență Zalău și a Spitalului Orășenesc ”Prof. Dr. Ioan Pușcaș” Șimleu Silvaniei cu echipamente necesare pentru tratarea pacienților cu COVID19. Valoarea investiției se ridică la aproximativ 21 milioane lei (TVA inclus). Vor fi achiziționate 104 echipamente medicale achiziționate pentru dotarea secțiilor din cadrul Spitalului Județean de Urgență Zalău care tratează pacienți cu Covid și echipamente de protecție asigurate pentru 271 de persoane implicate direct în tratarea pacienților; 114 echipamente si dispozitive medicale achiziționate pentru dotarea secțiilor din cadrul Spitalului Orășenesc ”Prof. Dr. Ioan Pușcaș” care tratează pacienți cu Covid și echipamente de protecție asigurate pentru 204 persoane implicate direct în tratarea pacienților. După semnarea contractelor, oficialii s-au întâlnit cu investitori și antreprenori din județ – Clubul Oamenilor de Afaceri ”Silvania”.

10 Thoughts to “Drum expres Jibou – Baia Mare și dotări noi în două spitale sălăjene”

 1. Anonim

  De ce nu un drum exores Zalau – BM? De la jibou este tren si face o ora. Din Zalau pana in BM mergi si ocolesti faci 3 ore!!! Cata prostie.

 2. Anonim

  Zalau Marghita Oradea

 3. Nelu

  Noroc ca vin alegerile!

 4. Anonim

  Asa e Nelu ,noroc ca vin alegerile si scapam de psd ii trimitem in opozitie.

 5. Anonim

  Nu e greu sa promiți!!! In 6 Decembrie sunt alegeri!!! După ce ce vor vedea cei ce ne conduc cu sacii in căruță cele promise o sa fie gata la Paștele Cailor!!! “ O Românie fără hoție” și “Reclădim România”, sloganuri care nu au nicio treaba cu vremurile actuale!!!

 6. Anonim

  Uitați-va la cei din poză!!! Ca și corifeii!!! Nu au ei nicio treaba cu realitățile acestui județ!!! Totu e sa dea bine in poze!!! Niște netrebnici!!!

 7. Anonim

  Zdrențelor nu era normal să fie și un reprezentant al orașului Jibou gunoaie sociale ce sunteti

 8. Anonim

  Ptr eiJ Jibou nu exista ! Ptr ca primari de la Jibou e PSD-ist!!! Și nu dădea bine chestia asta!!! Nici măcar in poze!!! Niște nesimțiți,!!!

 9. Anonim

  42 de km? De la Jibou la Benesat sunt 18.Nu-i cam putin ce ramane pana la Baia Mare? Macar mintiti corespunzator cand o faceti!Si-apoi mira-m-as sa va ajunga banii aia macar pentru stramtorile Ticaului.Utopii electorale.Dupa alegeri pauza.Oricum spre parerea mea de rau,pesede va castiga cu 40 la suta din cei sub 20 la suta ce vor merge la vot.Altfel in poza tatzi is faini.

 10. Mos Cracila

  jibouanii iar n-au pom de Craciun, e o boala pesedista care l-a rapus pe Balanean, n-a trezit-o pe Indries si il doare in covid pe Giuurko

Leave a Comment