Din bani europeni, 20 de autobuze electrice pentru Zalău

Nu mai puţin de 20 de autobuze electrice vor circula, în curând, pe străzile din municipiul Zalău. Şi asta graţie unui contract  în valoare de 30 de milioane de lei, finanţat prin Prpgramul Operaţional Regional (POR), fonduri europene. Suma  a fost alocată de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP), pentru reabilitarea străzilor  din urbe, dar şipentru modernizarea transportului public din municipiul Zalău. Contractul de finanţare a  fost semnat de primarul municipiului Zalău, Ionel Ciunt, joi- 29 august. Cu suma precizată  străzile Corneliu Coposu, Avram Iancu, Gheorghe Doja, 22 Decembrie 1989 vor beneficia de: amenajarea trotuarelor, piste de biciclete, reabilitare carosabil, amenajare stații de autobuz, amenajare spații verzi aferente, amplasare mobilier urban, realizare și extindere canalizare pluvială şi semaforizare. De asemenea, se fi achiziţionate  și 20 de autobuze electrice cu stațiile de încărcare aferente, se va implementa un sistem de monitorizare a flotei, dar și unul de e-ticketing și de informare călători.

Alte articole

4 Thoughts to “Din bani europeni, 20 de autobuze electrice pentru Zalău”

 1. Vrem si troleibuze!

  Vrem si reluarea proiectului existent cu introducerea troleibuzelor, nu doar a autobuzelor electrice. Pe langa ca sunt tot nepoluante, au si avantajul ca nu trebuie incarcate de la statii.

 2. Semaforizare

  Daca tot s-a adus in discutie semaforizarea pe aceste artere, consider ca niste semafoare sau sensuri giratorii ar fi utile in urmatoarele intersectii: 22 Dec. cu S. Oros (zona parcarii Primariei), pe Doja la interectiile cu Stadionului, Muncitorilor si A. Iancu si pe C. Coposu la intersectiile cu A. Saguna, cu Kossuth si cu A. Iancu. Eventual semafoare si la unele treceri de pietoni!

 3. Mai multe benzi pe arterele modernizate!

  Nu mai faceti ca pe Crasnei, unde s-a ingustat carosabilul!!! Dimpotriva, traficul fiind si asa tot mai mare, e necesar sa avem mai multe benzi functionale macar pe aceste artere importante! Ar trebui 4 benzi functionale pe toata lungimea arterelor Gh. Doja si S. Barnutiu, 3-4 benzi pe 22. Dec., pe tronsonul dinspre centru, 3 benzi pe C. Coposu, eventual si pe A. Iancu!

 4. Ge

  Îs frumoase ale lui Boc asai dau bine și în poze ,Zalaul niciodată, praf in ochii campanie electorală

Leave a Comment