Devansate cu cel puțin o lună față de termenul prevăzut, lucrările la tronsonul drumului județean 108N Cuzăplac – limita județul Cluj au fost finalizate

Locuitorii din sudul județului Sălaj și în mod direct locuitorii comunei Cuzăplac beneficiază de la începutul lunii septembrie a.c. de condiții de trafic rutier îmbunătățite dar și de o conectivitate mai bună a zonei atât spre și dinspre județul Cluj, prin Aghireș sau prin conexiunea cu drumul european E81, odată cu finalizarea lucrărilor la tronsonul drumului județean DJ 108N situat între Cuzăplac și limita cu județul Cluj.
Devansate cu cel puțin o lună față de termenul prevăzut, lucrările de reparații și întreținere la tronsonul drumului județean DJ 108N, începute pe parcursul lunii iulie a.c., au fost finalizate la începutul lunii septembrie a.c. Pe parcursul celor două luni de la începerea lucrărilor, pe tronsonul de drum județean amintit a fost executat un covor bituminos cu o lungime de aproape 8 km (2 segmente) fiind aplicate marcaje rutiere și realizându-se intervenții asupra acostamentelor aferente.
Finanțate de la bugetul județului, cu o valoare ce depășește 2.465.000 lei, lucrările amintite facilitează și îmbunătățesc accesul rutier la nivel local, fie pentru locuitori fie pentru activitățile economice care predomină în zonă, în special cele agricole (ferme), contribuind și la un tranzit mult mai rapid al zonei.
Lucrările de reparații și întreținere – Covor bituminos pe DJ 108N, se înscriu în Programul anual de reparații și întreținere drumuri județene (2019) finanțat și gestionat de către Consiliul Județean Sălaj. Valoarea totală alocată acestui program este de peste 23.000.000 lei pentru anul în curs, numărând lucrări de reparații și întreținere a aproximativ 130 km, reprezentând segmente situate pe traseele a 10 drumuri județene de pe întreg teritoriul județului.
Programul anual de reparații și întreținere drumuri județene (2019) completează intervențiile de reabilitare și modernizare a drumurilor județene – lucrări în cea mai mare parte a acestora finanțate din fonduri europene, în cadrul unor proiecte derulate în acest sens.
M. S.

Alte articole

Leave a Comment