Continuă lucrările de extindere și reabilitare la UPU

Pentru a analiza stadiul implementării proiectului de extindere și reabilitare a Unității de Primiri Urgențe – SMURD Zalău, reprezentanții administrației județene au efectuat o nouă vizită de lucru pe șantier. Astfel, până în prezent, a fost relocată conducta de gaze naturale și s-au efectuat lucrări de rezistență – extindere posterioară, săpături, execuție piloți, cofraje la fundații, umpluturi de pământ, turnare grinzi de fundare, amenajare adăpost protecție civilă. În prezent se lucrează la canalizarea menajeră și pluvială pentru zona de extindere posterioară, urmând ca în săptămânile următoare să fie turnate fundațiile. “Conform discuțiilor avute cu antreprenorul, se estimează că realizarea structurii de rezistență pentru extinderea posterioară a UPU – SMURD se va finaliza, dacă și condițiile meteorologice vor permite acest lucru, în toamna acestui an, la sfârșitul lunii noiembrie”, a precizat președintele Consiliului Județean (CJ) Sălaj, Dinu-Iancu Sălăjanu.

Spațiile nou create prin această investiție în valoare de peste 15 milioane de lei vor fi dotate cu aparatură medicală corespunzătoare și vor avea următoarele funcțiuni: spațiu ghipsare, cabinet medicină dentară, spaţii pentru computer tomograf, circuite funcţionale separate pentru adulţi şi copii, cameră de observare şi izolator pentru sectorul pediatric, zonă de aşteptare pentru pacienţii care au trecut de faza de triere, traseu liber din zona de acces ambulanţe direct în zona de resuscitare şi tratament imediat, spaţii administrative și spaţii pentru spălare, dezinfectare, reparare și depozitare tărgi sau scaune rulante pentru pacienţi. Șantierul pentru extinderea UPU-SMURD din cadrul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Zalău a fost redeschis în luna martie a acestui an, ordinul de începere a lucrărilor fiind emis în cursul lunii octombrie a anului trecut.

Proiectul “Extindere, modernizare și dotare UPU-SMURD la Spitalul Județean de Urgență Zalău” are ca obiectiv îmbunătățirea calității și a eficienței îngrijirii spitalicești de urgență. Investiția finanțată în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020 vizează modernizarea UPU-SMURD, în vederea asigurării serviciilor de urgență pentru cei peste 200.000 de locuitori ai județului Sălaj, extinderea secției, pentru a respecta standardele impuse de actele normative în vigoare, precum și dotarea secției extinse și modernizate cu 145 de echipamente și aparatură medicală.

 

2 Thoughts to “Continuă lucrările de extindere și reabilitare la UPU”

  1. Andreas

    Daca tot ati ajuns si la subiectul UPU, faceti si niste investigatii privind cauzele pentru care un pacient sosit in UPU are de asteptat si 6-8 ore pana este bagat in seama de personalul medical. Se moare cu zile la UPU Zalau!

  2. pacient

    Cred ca d-nul presedinte al cons judetean, trebuia sa se deghizeze si sa vada ce inseamna sa ai nevoie de UPU, in rest cainii latra, caravana trece !

Leave a Comment