Conducerea Consiliului Judeţean, acuzată de dezinteres în cheltuirea bugetului de dezvoltare a Sălajului

Capacitatea redusă a administraţiei judeţene de a consuma bugetul secţiunii de dezvoltare a atras critici din partea consilierilor liberali, care au atras atenţia în cadrul şedinţei de marţi, 30 octombrie, a Consiliului Judeţean Sălaj, că în primele nouă luni din 2018 s-a reuşit cheltuirea a puţin peste 12 la sută din suma disponibilă.

În acest context, liberalii Adrian Margin şi Ioan Iepure au cerut explicaţii preşedintelui Tiberiu Marc. „După o mărire consistentă a salariilor din sectorul bugetar, ați obținut o eficiență de 12 la sută. Ca să realizați un procent de sută la sută , trebuie să cheltuiți cu investițiile 12 milioane de lei lunar. Or dumneavoastră ați cheltuit doar 3,67 milioane în tot acest an. Din punct de vedere al eficienței, conducerea PSD a CJ ar putea desființa secțiunea de dezvoltare. Rămâne să aveți grijă doar de salariile imense pe care tot dumneavoastră vi le-ați majorat”, a opinat Iepure.

În replică, Marc a precizat că „acest procent mic de realizare se datorează faptului că, din total prevederi, 73,77 la sută, adică 12,3 milioane de lei, reprezintă subvenţii de la Ministerul Sănătăţii pentru investiţii la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, repartizate în această perioadă, şi care vor fi încasate pe măsura derulării investiţiei, pe bază de cereri de rambursare aferente decontării lucrărilor executate”.
Şeful administraţiei judeţene a făcut referire şi la programul „Cornul şi laptele”, realizat în proporţie de numai 35 la sută, după ce Guvernul a alocat cu întârziere fondurile necesare.

Reacţia PNL-iştilor nu a întârziat să apară: „Tiberiu Marc a dat vina pe Guvernul PSD pentru întârzierea alocărilor de fonduri destinate Programului Cornul și Laptele (program care, la nouă luni trecute din 2018, a fost realizat doar în proporție de 35 la sută). De asemenea, potrivit lui Marc, conducerea Spitalului Județean (aflată în subordinea domniei sale, în fapt) s-a dovedit depășită de coordonarea proiectului cu finanțare europeană”, au scris aceştia pe pagina oficială de Facebook a organizaţiei judeţene a partidului.

Alte articole

One Thought to “Conducerea Consiliului Judeţean, acuzată de dezinteres în cheltuirea bugetului de dezvoltare a Sălajului”

  1. Anonim

    dar nu l-o intrebat cum ii merg afacerile personale ?!?!
    cum a reusit firma lui sa domine „piata” cu asfalt din Salaj ?!?!
    vinde asphalt scum si prost, calitativ? cantitatile sunt umflate si din „pacate” organelle abilitate nu au curajul sa verifice ! caci daca ar verifica cineva cat asphalt a vandut aceasta firma doar in ultimi 2 ani s-ar cruci !!! mai ales ca a reusit ceva FANTASITC, MAGIC, sa vanda asphalt fara sa aiba intrari pe materia prima !!!!! hai sictir !! 🙂

Leave a Comment