Videoclipuri realizate de o tânără din satul Marin pentru promovarea Dragobetelui

Sălăjeanca Patricia Toma vine cu un nou proiect prin care îşi doreşte să promoveze vechile obiceiuri româneşti. Tănăra în vârstă de 19 ani, originară din satul Marin, comuna Crasna, a realizat un serie de clipuri video dedicate Dragobetelui, sărbătoarea românească a iubirii, pe care le-a postat pe pagina de Facebook pe care o administrează, Fiii Marinului.
Este vorba despre un videoclip de aproape 10 minute, intitulat „Dragobetele sărută fetele”, şi de o serie de filmuleţe mai scurte, cu poezii şi vorbe vechi de dor şi dragoste, din culegerea de folclor „Du-te dor şi vină dor”, a scriitorului Ştefan Goanţă şi a soţia acestuia Irina Goanţă, originară din satul Gâlgău-Almaş.
Prin demersul său, Patricia Toma a urmărit să promoveze în rândul tinerilor străvechea sărbătoare a Dragobetelui, care pierde tot mai mult teren în faţa variantei de import, Valentine`s Day. „Îi bai mare cu Valetine’s Day-ul, când, culmea, în aceeaşi lună, la 10 zile dupa, avem şi noi sărbătoarea noastră a dragostei. Nu văd niciun cuplu care să fie interesat de Dragobete, de a petrece timp împreună în această zi sau de a-şi face cadouri, cum fac de Valentine`s Day”, ne-a mărturist sălăjeanca.
În realizarea proiectului, ea s-a bucurat de implicarea a aproape 20 de tineri din sat.
Studentă în primul an la Turism Cultural, în cadrul Universităţii Babeş-Bolyai Cluj-Napoca, Patricia Toma s-a remarcat după ce a reconstituit, în vara lui 2016, nunta tradiţională românească a secolului trecut.

One Thought to “Videoclipuri realizate de o tânără din satul Marin pentru promovarea Dragobetelui”

  1. marina toma

    o inventie nu stie ce sa mai faca la marin nu a fost nimic niciogata au invatat dantu de la altii se lauda psd ca oana ranuneaua la sag.

Leave a Comment