Un nou volum semnat Florin Moldovan

A apărut un nou volum la Editura „Caiete Silvane”: „Eu şi el. Podcast provocat de Lucian Domşa” de pr. dr. Florin Moldovan.

Florin Moldovan s-a născut la data de 23 septembrie 1975, în localitatea Biușa, comuna Benesat, județul Sălaj. A urmat gimnaziul în Cehu Silvaniei, Seminarul Teologic Cluj-Napoca (1990-1995), Facultatea de Teologie Oradea (1995-1999) și studiile masterale la Facultatea de Teologie din Cluj-Napoca (2013-2015). Și-a luat doctoratul în Teologie în anul 2018, cu teza „Taina Întrupării Domnului în Teologia Alexandrină a primelor veacuri creștine”, lucrare ce a făcut obiectul unei cărți apărute la Editura „Caiete Silvane” (2020). La Editura Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj a mai publicat și volumul „Iniţierea Creştină şi Teologia Epicletică a Părintelui Boris Bobrinskoy” (2021).

„«Eu şi el» este o discuţie dintre un prezent şi un absent. Dar care realitate personală, odată adusă la viaţă de voia perfecţiunii, mai poate absenta vreodată, mai poate fi «el»? Cel care nu mai are umbră? Cel căruia îi lipseşte cuvântul, fapta, gândul. Toate rămân în urmă, pentru că în faţă este vederea, ştiinţa, deplinătatea. Aşa numesc această scriere, pe care nu am dorit-o, dar care mi s-a impus cu dragoste. Orice operă literară scrisă frumos, ipotetic, imaginativ, cu personaje propuse unui scenariu surprinzător are toate şansele să fie citită unanim, mai presus de convingeri personale. Ea poate fi pusă, în primul rând, la temelia formării sentimentale a unui om. Dar o carte scrisă de un preot, care rememorează discuţii intense de-a lungul unui an întreg cu scriitorul Lucian Domşa (1974-2023), o carte care punctează etapele genealogiei faptelor sfinte, ale apariţiei conceptelor eterne rememorate alături de domnia sa, astăzi, pentru mine este o datorie de onoare”, precizează autorul.

M. S.

One Thought to “Un nou volum semnat Florin Moldovan”

  1. […] a primelor veacuri creștine”, lucrare ce a făcut obiectul unei… Articolul Un nou volum semnat Florin Moldovan apare prima dată în Magazin Sălăjean. Citeste mai […]

Leave a Comment