Trubadurul din Șimleu – Alexandru Jula, în stare gravă

Starea cântăreţului de muzică ușoară originar din Șimleu Silvaniei, Alexandru Jula,  este incertă, după ce au apărut informaţii legate de decesul său, confirmate inclusiv de directorul Teatrului „Nae Leonard” din Galați, ulterior pe contul de Facebook al artistului fiind postat un mesaj de către un apropiat, conform căruia, ieri la ora 23, starea sa de sănătate era gravă, dar că el este în viaţă.

La scurt timp după apariţia acestei informaţii pe toate agențiile de presă și la televiziuni, membri ai familiei cântăreţului au publicat pe contul acestuia de Facebook, un mesaj prin care anunţă că acesta este în viaţă, dar că se află în stare gravă.

Starea de sănătate a artistului de muzică uşoară s-a agravat în ultimele 24 de ore şi, potrivit unor surse din cadrul unităţii medicale, Alexandru Jula fiind ţinut în viaţă cu ajutorul aparatelor, având tensiunea foarte mică şi probleme respiratorii grave. El este monitorizat în Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului de Urgenţă Galaţi.

Născut în Șimleu Silvaniei, în 24 iulie 1934, este cel de-al patrulea copil al familiei Iosif şi Floarea Jula. Cu o carieră de peste 60 de ani, Alexandru Jula a încântat prin piesele sale generații de ascultători, popularitatea lui fiind foarte mare îndeosebi la radio. Șlagărele lansate sau preluate de el, printre care s-au remarcat în mod deosebit „Să nu spui iubirii adio nicicând”, „Când liliacul va înflori din nou”, „Glasul tău, numele tău”, „Te ştiu de când e lumea”, „Vorbeşte-mi de iubire”, „Viaţa e un cântec”, „Alergând după o stea”, „Tributul iubirii”, dar și piesa lui de rezinstență –  „Soţia prietenului meu” au făcut parte dintr-un repertoriu uriaș  cu care Jula a încântat generații de ascultători. Un artist de o rară sensibilitate, cu un simț al umorului deosebit de fin, cu o putere de muncă exemplară și nu în ultimul rând un timbru vocal aparte, cald, Alexandru Jula a rămas, de-a lungul anilor, în memoria și sufletul iubitorilor de muzică și versuri de calitate drept un romantic talentat și sensibil. A cântat până când sănătatea i-a permis acest lucru, ultimul concert fiind cel susținut chiar în ziua în care a fost internat în stare gravă la spital.

În ultimii ani, Alexandru Jula a fost, așa cum se întâmplă de altfel cu mulți artiști români de valoare, ignorat de majoritatea posturilor de radio și televiziune, deși publicul – preponderant cel care a și crescut cu piesele sale, dorea să îl asculte în continuare. Cu tristețe, referindu-se la ultimul său album, <<Un ocean de iubire>>, Alexandru Jula spunea: „Am terminat de înregistrat un album nou, sunt piese frumoase, de dragoste, cu versuri sensibile, care merg la suflet. Dar unde să-l fac cunoscut?”

Leave a Comment