Tenaris Cinelatino la Zalău: trei zile, șapte proiecții de film cu intrare liberă

Cea de-a şasea ediţie a Festivalului de film Tenaris Cinelatino va avea loc la Zalău, între 11 şi 13 iulie. Organizat de TenarisSilcotub, evenimentul include trei zile de proiecții cu intrare liberă în două spații cu o atmosferă deosebită: amfiteatrul din Parcul Central și clădirea Transilvania – sala de spectacole. Ambele spații au fost repuse în valoare în ultimii ani de Primăria Municipiului Zalău, partener în organizarea festivalului Tenaris Cinelatino.
Filmele din programul acestei ediții sunt produse în ultimii doi ani și vor fi proiectate pentru prima dată în fața publicului din Zalău. Ele au fost apreciate până acum de publicul unor mari festivaluri internaționale, iar pentru cei din Zalău vor însemna o ocazie excelentă de a descoperi un alt fel de producții decât cele difuzate în mod obișnuit la televizor.
Festivalul se deschide marți, 11 iulie, cu o proiecție în aer liber, de la ora 22, în amfiteatrul din Parcul Central. Filmul prezentat va fi „Vara s-a sfârșit”, regizat de Radu Potcoavă, în care doi puști își petrec vacanța de vară pe malul Dunării și devin prieteni tot mai buni, până când unul dintre ei acceptă să însceneze răpirea celuilalt, pentru a-i șantaja tatăl absent. Bineînțeles, un asemenea gest nu poate rămâne fără consecințe neprevăzute!
În următoarele zile, Tenaris Cinelatino propune câte trei proiecții, zilnic de la orele 17 și 19, în sala de spectacole din clădirea Transilvania și de la ora 22 în aer liber, în amfiteatrul din Parcul Central. Miercuri, 12 iulie, programul începe la ora 17 cu o comedie pentru care merită să plecați mai repede de la serviciu: „Afacerea Est”, unul din cele mai de succes filme românești ale ultimului an, despre doi basarabeni care încearcă din răsputeri să facă bani prin orice mijloace și prin cele mai ciudate și riscante afaceri posibile. La ora 19, „Cetățeanul de onoare” (Argentina), ne arată ce se întâmplă când un scriitor se întâlnește cu oamenii pe care i-a transformat în personaje în cărțile sale, iar seara, de la ora 22, o altă comedie inedită – filmul italian „Complet străini”, care propune un joc de adevăr și provocare între prieteni. Reuniți la o cină, un grup de vechi prieteni acceptă să își arate tot ceea ce au în telefoanele mobile cât timp stau împreună la masă și, astfel, descoperă o mulțime de secrete surprinzătoare unii despre ceilalți, dar și despre ei înșiși.
Joi, 13 iulie, ziua se deschide cu „Cinema, mon amour”, un documentar care nu trebuie ratat de cei cărora le plac filmele și care și-ar dori să aibă în permanență un cinematograf în oraș. Regizorul Alexandru Belc redă eforturile de a salva sălile de cinema din orașele mici ale României și urmărește munca titanică a celor care se încăpățânează să nu „tragă obloanele” și să ofere în continuare publicului șansa de a descoperi lumea cinematografiei. Seara este rezervată poveștilor de dragoste! De la ora 19, „Pe culmile iubirii”: o comedie din Venezuela, despre un tânăr introvertit care, ajutat de niște aliați atipici, ar face orice să își cucerească o fostă colegă de școală. În parc, de la ora 20, va rula unul dintre cele mai îndrăgite filme românești din ultima vreme: „Câini”, cu Vlad Ivanov într-un nou rol memorabil. Un altfel de film românesc, „Câini” este un thriller cu accente de western a cărui acțiune se întâmplă într-un sat din Bărăgan, unde un tânăr venit doar pentru a vinde o bucată de teren moștenit se trezește implicat în afaceri cel puțin periculoase.
Selecția filmelor a fost realizată în parteneriat cu Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR), organizatoarea celui mai mare eveniment de profil din sud-estul Europei, Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) și cu sprijinul Fundacion PROA, care coordonează evenimentele culturale organizate de Tenaris la nivel mondial.

Alte articole

2 Thoughts to “Tenaris Cinelatino la Zalău: trei zile, șapte proiecții de film cu intrare liberă”

  1. Angajat Tevi

    Bine ca au bani de filme si de salarii nu

  2. alt angajat tevi

    o prostie pt prosti ce aduce beneficii pt silco pe partea de sponsor 🙂

Leave a Comment