Spectacol aniversar : „Ansamblul folcloric Meseşul – 20 de ani”

Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului (CCAJ) Sălaj şi Casa de Cultură a Sindicatelor din Zalău a organizat duminică, 6 martie 2016, începând cu ora 17,30, în sala mare de spectacole de la Casa de Cultură a Sindicatelor spectacolul aniversar „Ansamblul folcloric Meseşul – 20 de ani”.
Ansamblul folcloric „Meseşul” s-a înfiinţat în primăvara anului 1996, la iniţiativa dirijorului Ioan Iluţ, cu sprijinul conducerii Consiliului Judeţean (CJ) Sălaj, în cadrul fostului centru judeţean al creaţiei populare. De-a lungul timpului, în subordinea CJ Sălaj, Ansamblul folcloric „Meseşul” a prezentat mii de spectacole în judeţ, în ţară şi în străinătate, a înregistrat 20 de albume discografice, fiind prezent în numeroase emisiuni de radio şi de televiziune, la posturi locale, regionale şi naţionale. Din octombrie 2010, Ansamblul „Meseşul” este parte a Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj, instituţie a CJ Sălaj. Repertoriul ansamblului cuprinde, în principal, cântece şi dansuri din zona Sălajului: Valea Agrijului, Someş, Codru, Barcău şi din Transilvania.
Spectacolul aniversar a fost susţinut de foşti şi actuali membri ai ansamblului, dansatori, instrumentişti şi solişti vocali.

Leave a Comment