Se fac înscrieri pentru Festivalul concurs judeţean „Mândru Cântec Sălăjean”

În data de 19 noiembrie se va desfăşura în sala „Porolissum” a Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj, festivalul concurs de interpretare a cântecului popular sălăjean. Deja s-au publicat regulamentele și fișele de înscriere (soliști vocali, instrumentiști și preșcolari) pentru cea de-a XIV-a ediție a Festivalului Județean Concurs „Mândru Cântec Sălăjean”. Acestea pot fi consultate pe site-ul culturasalaj.ro.

Sunt așteptați să participe tineri interpreţi (amatori) de muzică populară. Concurenţii vor fi împărţiţi în două grupe (clasele V-VIII şi clasele IX-XII). Înscrierile se vor face până în data de 13 noiembrie, pe baza fişei de participare și împreună cu partitura piesei cu acompaniamentul orchestral. În data de 17 noiembrie va avea loc, în sala „Porolissum”, preselecţia şi repetiţiile cu orchestra Ansamblului Folcloric „Meseşul”,  începând cu ora 17.

Soliştii instrumentişti vor fi împărţiţi tot în două grupe (clasele V-VIII şi clasele IX-XII). Înscrierile se vor face până în data de 13 noiembrie. Preselecţia va avea loc în data de 17 noiembrie, începând cu ora 17. Sunt admise doar instrumente muzicale folosite în orchestrele de muzică populară (vioară, clarinet, taragot, saxofon sopran, acordeon, fluier, nai). Aceștia vor concura, în data de 19 noiembrie, începând cu ora 14, imediat după secțiunea soliști vocali.

Micii amatori de muzică populară (preșcolari talentați și elevii din clasele I-IV), solişti vocali şi instrumentişti, se vor înscrie până în data de 13 noiembrie. Ei se vor prezenta în data de 17 noiembrie, la ora 9, pentru repetițiile rezolvării acompaniamentului muzical, care va fi asigurat de către prof. dirijor Dorel Cioban la pian.

Câștigătorii acestui festival concurs au posibilitatea să colaboreze și să participe la spectacolele Ansamblului Folcloric „Meseșul”, în condițiile impuse de instituție. Organizatorii au pregătit diplome și premii în bani pentru câștigători. Marele câștigător va intra în posesia trofeului „Mândru Cântec Sălăjean”.

Cei interesați să obțină mai multe informații legate de acest festival se pot adresa Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj sau la numerele de telefon 0260.612.870 sau 0747.052.422.

One Thought to “Se fac înscrieri pentru Festivalul concurs judeţean „Mândru Cântec Sălăjean””

  1. […] În data de 19 noiembrie se va desfăşura în sala „Porolissum” a Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj, festivalul concurs de interpretare a cântecului popular sălăjean. Deja s-au publicat regulamentele și fișele de înscriere (soliști vocali, instrumentiști și preșcolari) pentru cea de-a XIV-a ediție a Festivalului Județean Concurs „Mândru Cântec Sălăjean”. Acestea pot fi consultate pe site-ul culturasalaj.ro. Sunt așteptați să participe tineri interpreţi (amatori) de muzică populară. Concurenţii vor fi împărţiţi în două grupe (clasele V-VIII şi clasele IX-XII). Înscrierile se vor face până în data de… Citeste mai mult […]

Leave a Comment