Sălăjenii au dus tradiţia mărţişorului la Szeged

La Consulatul General al României la Szeged din Ungaria a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute o manifestare dedicată Mărţişorului şi zilei de 8 Martie. Acţiunea a fost organizată de Consulatul General al României la Szeged şi Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj, în colaborare cu cadre didactice ale catedrei de limba română a Universităţii din Szeged, cu Autoguvernarea Română din Szeged şi cu un grup de elevi de la Şcoala generală bilingvă din Micherechi, care au susţinut un scurt program artistic. La invitaţia Consulului General al României la Szeged, sălăjeanul Ioan Fodoreanu, meşterul şi rapsodul popular Ileana Graţiana Pop, referent al Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj, a fost prezentă la manifestare, oferind mărţişoare tradiţionale tuturor celor prezenţi şi vorbind despre tradiţiile judeţului Sălaj.
Cu acest prilej, Daniel Săuca, directorul Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj a făcut de donaţie de cărţi şi reviste din partea instituţiei ce o conduce, dar şi din partea Asociaţiei Jurnaliştilor din Sălaj, Asociaţiei Colecţionarilor din Sălaj şi a redacţiei cotidianului Magazin Sălăjean.
Manifestarea a fost un bun prilej pentru consolidarea colaborării cu Consulatul General al României la Szeged, cât şi cu comunitatea românească din ţara vecină.

D.M.

Alte articole

Leave a Comment