Sălăjenii au admirat exponate rare la Târgul Colecţionarilor


Pasiune pentru trecut şi valoare. Aşa s-ar putea caracteriza, pe scurt, Târgul Colecţionarilor, ce s-a desfăşurat sâmbătă, 23 mai, în curtea Centrului de Cultură şi Artă al judeţului Sălaj. Preţ de câteva ore, colecţionarii împătimiţi din cinci judeţene şi-au expus obiectele de valoare. Insigne vechi, ceasuri de buzunar, bancnote, monede sau obiecte de artă au putut fi admirate la cele 18 standuri ale expozanţilor din Sălaj, Maramureş, Cluj, Satu Mare şi Neamţ. Chiar dacă debutul a fost unul timid, până la finalul evenimentului, ajuns la cea de-a IV-a ediţie, standurile au fost vizitate de câteva sute de persoane, susţine Emanoil Pripon, preşedintele Asociaţiei Colecţionarilor din Sălaj. „Prezenţa a fost mult mai bună comparativ cu ediţia precedentă a Târgului, atât din punct de vedere al numărului de colecţionari cât şi al vizitatorilor. Noutatea din acest an a fost faptul că s-a încercat crearea unei atmosfere de epocă. A fost adus un patefon, iar muzica aleasă a fost cea a anilor ’20 – ’30. De asemenea, ceva aparte în cadrul acestei ediţii au fost exponate ale Casei -Muzeu <<Radio Nostalgia Brusturi >>”, a adăugat Emanoil Pripon.
În opinia colecţionarilor prezenţi, organizarea unei astfel de acţiuni este justificată, faptul că au reuşit să realizeze nişte schimburi avantajoase fiind unul dintre motive. „Vin tocmai din Neamţ. Am mai fost şi la celelalte ediţii şi particip la toate acţiunile de acest gen din ţară”, a mărturisit unul dintre expozanţi. De astfel, organizatorii şi-au manifestat intenţia de a continua organizarea unui astfel de eveniment. „Intenţionăm să organizăm şi anul viitor o astfel de manifestare. Cel mai probabil va avea loc tot în cursul lunii mai, în funcţie de celelalte acţiuni de acest gen, ce sunt organizate în ţară”, a concluzionat preşedintele Asociaţiei Colecţionarilor din Sălaj.
Prima ediţie a unui astfel de târg a fost organizată în urmă cu opt ani, respectiv în 2007, iar cea de-a doua, după aproximativ doi ani. “Am evitat organizarea unei astfel de manifestări, în ideea în care, participând la alte târguri prin ţară am văzut prezenţă destul de numeroasă şi am zis că la nivel de Zalău, probabil, nu avem încă public interesat de partea de colecţie. Am vrut să încercăm mai întâi să promovăm ceea ce înseamnă asociaţia de colecţie şi astfel am înfiinţat în 2009 Asociaţia Colecţionarilor, după care am organizat manifestarea din 2014, urmând să încercăm permanentizarea acesteia”, au explicat organizatorii.

 

One Thought to “Sălăjenii au admirat exponate rare la Târgul Colecţionarilor”

  1. iopantiuc

    ne-am bucura sa se publice din timp stirea iar afisele sa treaca si de granita orasului zalau,sau este numai pentru zalau si salaj nu?

Leave a Comment