Sălăjeni pe podiumul Festivalului de folclor de la Mangalia

Trofeul festivalului, trei premii I, două premii II, un premiu III și trei mențiuni au fost obținute de către reprezentanții Sălajului la cea de-a XII-a ediţie a Festivalului național de folclor pentru copii și tineri interpreți al cântecului și dansului popular „Dobroge, vatră de folclor”, ce a avut loc la Mangalia, în perioada 28 august-2 septembrie.

Astfel, la secțiunea Coregrafie Dans popular, Ansamblul Folcloric „Meseșul Junior” a ocupat locul I la categoria formație de dansatori, iar Ansamblul „Bujorii Cehului”, locul I la Grup de dansatori.
Geanina Monica Sabou a cucerit trofeul festivalului, în timp ce Alexandra Antal a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la secțiunea Solist vocal 15-19 ani. La categoria de vârstă 9-15 ani, locul II a revenit Dianei Hărăstășan, locul III, Alexandrei Bărburaș, iar mențiunea II – Patriciei Martin. Un loc II a ocupat şi Oana Sabău, la secțiunea solist vocal 7-9 ani, în timp ce la secţiunea Solist instrumentist, Cristian Pop a primit menţiunea II, iar la secţiunea Solist instrumentist cu dizabilități, Flavia Sabău a fost răsplătită cu menţiunea I.

Leave a Comment