Sălăjeancă răsplătită cu Marele Premiu al Festivalului „Rozmarin în colţul mesei”

Alexandra Antal, solistă vocală colaboratoare a Ansamblului folcloric „Meseșul” al Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj, a câștigat Marele Premiu la cea de-a cincea ediție a Festivalului concurs de folclor „Rozmarin în colțul mesii”, organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare la Medieșu Aurit, în 11 martie.
Născută în 2 februarie 2001, Alexandra-Maria Antal este din Recea, comuna Vîrşolţ şi studiază la Liceul de Artă „Ioan Sima” din Zalău, în clasa a XI- a. A început să cânte de la vârsta de 6 ani, prima profesoară fiindu-i Cornelia Neaga. De doi ani este colaboratoare a Ansamblului Folcloric „Meseșul”, secție a Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj. În decursul activității artistice a obținut numeroase premii, dintre care amintim: Trofeul Festivalului „Mândru cântec sălăjean”, Zalău, 2017; Premiul I la Festivalul „Emanuel Elenescu”, Piatra Neamț, 2017; Premiul III la Festivalul „Mureș pe marginea ta”, Ocna Mureș, 2017; Premiul I la Concursul „Viva la musica”, Zalău 2017; Premiul III la Festivalul „Rozmarin în colțu mesii”, Medieșu Aurit, Satu Mare, 2016; Premiul II la Festivalul „Art Talent”, Brașov 2016.
A fost selectată pentru etapa finală a emisiunii „O vedetă populară”, emisiune realizată de Elize Stan și difuzată pe postul de televiziune TVR 1.

Leave a Comment