Publicisti clujeni, la Zalau si Cehu

Iubitorii de literatura din Zalau si orasul Cehu Silvaniei se pot intalni miercuri cu scriitorii Ioan-Pavel Azap si Alexandru Pavel. Acestia vor citi din operele lor publicului din Zalau, la Sala Porolissum a Consiliului Judetean Salaj, de la ora 16, si celui din Cehu, in Casa Oraseneasca de Cultura (din Cehu Silvaniei), de la ora 18,30. Evenimentul este organizat de Consiliul Judetean Salaj, Primaria Cehu Silvaniei, Casa Oraseneasca de Cultura din Cehu Silvaniei si scriitorul Flavius Lucacel.

Ioan-Pavel Azap, redactor la revista Tribuna din Cluj si membru al Uniunii Scriitorilor din Romania, a publicat volumele de poezii: Autoportret cu masca, Funigei, Poeme de cinci stele, Usa cu picioarele pe pamant, Toga de gala , Barbi (catrene epigramatice), precum si interviurile din Traveling si Coperta a patra, cronicile de film Stop-cadru si Prim-plan, precum si pseudoromanul Cateva ore din viata ta. In 2011 a primit Premiul Ion Cantacuzino al Asociatiei Criticilor de Film a Uniunii Cineastilor din Romania pentru indelungata activitate publicistica dedicata filmului romanesc si mondial la revista Tribuna din Cluj-Napoca si pentru volumele Stop-cadru si Traveling dedicate cineastilor romani si straini.

Este inclus in volume colective si antologii de poezie si proza din tara si strainatate (Ungaria).

Alexandru Vlad, redactor la revistele Steaua 1990 (aprilie-septembrie), Vatra 1990 – 2011, Balkon (2000-2001), a publicat: Aripa grifonului, Drumul spre Polul Sud, Frigul verii, Atena, Atena, Fals tratat de convietuire, Sticla de lampa,Viata mea in slujba statului, Vara, mai nepasatori ca iarna, Curcubeul dublu, Masline aproape gratis, Ploile amare. A fost rasplatit cu Premiul de debut al Uniunii Scriitorilor din Romania pentru Aripa grifonului, in 1980; Premiul Radu Enescu, acordat de revista Familia, Oradea, in 1994; Premiul ASPRO pentru proza scurta, pentru Sticla de lampa; Premiul Asociatiei Scriitorilor din Cluj-Napoca pentru eseu, pentru Sticla de lampa; Meritul Cultural in grad de Cavaler; Premiul Asociatiei Scriitorilor din Cluj-Napoca pentru Viata mea in slujba statului si Meritul Cultural in grad de Ofiter in 2010.

Alte articole

Leave a Comment