Profesorul Mirel Matyas, pe podiumul Concursului Naţional „Fotografia, Document Etnografic”

Cunoscutul profesor de matematică Mirel Matyas, de la Colegiul Tehnic ”Alesandru Papiu Ilarian” (API) Zalău, un împătimit al artei fotografice, a obţinut premiul II la Concursul Naţional „Fotografia, Document Etnografic”.

Evenimentul, aflat la a XVI-a ediţie s-a desfăşurat în cursul acestei săptămâni la Cluj-Napoca, la Muzeul de Artă. Acolo a avut loc şi vernisajul care a adunat fotografii realizate de diferite persoane din mai multe localităţi din judeţele: Braşov, Sălaj, Cluj, Mureş şi Marmureş. Concursul s-a desfăşurat pe două secţiuni, alb-negru şi color, iar premiile obţinute au fost următoarele: trofeul ”Carol Popp de Szathmáry” la secţiunea alb-negru – Adela Lia Rusu din Oradea pentru lucrările ”Brânză la uscat” și ”Hai noroc!”; premiul al II-lea la secţiunea alb-negru – Marius Mirel Matyas – Zalău pentru lucrarea ”Nea Mitru, fierarul”; premiul al III-lea la secţiunea alb-negru – Vasile Sârb din Alba-Iulia pentru lucrarea ”Povara anilor”; Trofeul ”Szabó Tamás” la secțiunea color – Vasile Sârb din Alba-Iulia pentru lucrarea ”Scântei”; premiul al II-lea la secţiunea color – Tordai Ede din Târgu Mureș, pentru lucrarea ”Treptele casei”; premiul al III-lea la secţiunea color – Marco Algasovschi din Brașov, pentru lucrarea ”Licăr”; premiul secţiunii speciale ”Instalații țărănești” – Nagy Botond din Târgu Mureș, pentru lucrarea ”Horincia”; premiul secţiunii ”Reproducere după fotografie veche”- Lucian Andrei din Cluj-Napoca, pentru lucrarea ”Nuntă din Albești”; premiul Asociaţiei ”ArtImage” – Mariana Scubli din Sighetu Marmației, pentru lucrarea ”Bici”; premiul ”Gianluca Montovani” pentru Portret -Mariana Scubli din Sighetu Marmației, pentru lucrarea ”Jale” şi premiul juriului pentru întreaga colecție, o expoziție personală la Cluj-Napoca ”Tordai Ede” – Târgu Mureș.

”Am avut patru fotografii expuse, toate realizate în Sălaj cu ocazia taberelor de fotografie pe care le organizez împreună cu Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj şi fotoclubul <<Varadinum>> Oradea. Dincolo de bucuria câştigării premiului II la categoria alb-negru, cu lucrarea <<Nea Mitru fierarul>>, m-am bucurat să văd că Sălajul e foarte bine reprezentat în expoziţie. Mai multi artişti fotografi, dintre cei participanţi la taberele din Sălaj, au avut expuse lucrări. Felicitări organizatorilor pentru un eveniment cultural de excepţie! Mulţumesc juriului pentru premiul acordat!”, a precizat profesorul Mirel Matyas.

Alte articole

One Thought to “Profesorul Mirel Matyas, pe podiumul Concursului Naţional „Fotografia, Document Etnografic””

Leave a Comment