Premiul „Cartea anului” pentru un roman scris de sălăjeanul Mirel Taloș

Romanul „Strania poveste a unui pian” scris de sălăjeanul Mirel Taloș a primit premiul „Cartea anului” din partea Uniunii Scriitorilor din România-Filiala București.

„Dragi prieteni, sunt bucuros să vă spun ca romanul meu, „Strania poveste a unui pian”, a primit premiul „Cartea anului” din partea Uniunii Scriitorilor din România-Filiala București”, este mesajul sălăjeanului Mirel Taloș. Volumul aduce în centrul atenției rivalitatea dintre doi pianiști care se urăsc de moarte, fiecare aspirând, deopotrivă, atât la titlul de rege al pianului, cât și la ruinarea carierei adversarului, este fundalul unei drame din care nu lipsesc intriga, conspirația, crima și remușcările, potrivit informațiilor de pe blogul personal al autorului. „Avizi de glorie, Paul Diamandi și Andrei Petrescu personifică ambiția bolnăvicioasă și inepuizabila capacitate de a invidia, ce poate duce la acțiuni nebănuite. Un pian pe care a cantat Liszt la București în 1846, cu puteri magice, personajul central al acestei povești, ce poate înclina balanța acestei competiții, marchează destinele celor doi pianiști, îi mântuiește și îi condamnă”, este o parte din fragmentul postat pe blogul mireltalos.ro. În perioada iulie 2019-octombrie 2021, Mirel Taloș a fost președinte interimar al Institutului Cultural Român. În această calitate a coordonat participarea României ca țară invitată la cea de-a 27-a ediție a Festivalului Internațional de Arte Europalia, al cărui eveniment far a fost expoziția „Brâncuși. Sublimarea formei” de la Palatul Artelor Frumoase din Bruxelles (BOZAR), cel mai mare eveniment cultural organizat vreodată de România în străinătate.

sursa foto: facebook Mirel Taloș

6 Thoughts to “Premiul „Cartea anului” pentru un roman scris de sălăjeanul Mirel Taloș”

 1. […] Romanul „Strania poveste a unui pian” scris de sălăjeanul Mirel Taloș a primit premiul „Cartea anului” din partea Uniunii Scriitorilor din România-Filiala București. „Dragi prieteni, sunt bucuros să vă spun ca romanul meu, „Strania poveste a unui pian”, a primit premiul „Cartea anului” din partea Uniunii Scriitorilor din România-Filiala București”, este mesajul sălăjeanului Mirel Taloș. Volumul aduce în centrul atenției rivalitatea dintre doi pianiști care se urăsc de moarte, fiecare aspirând, deopotrivă, atât la titlul de rege al pianului, cât și la ruinarea carierei adversarului,  » Citeste mai mult […]

 2. Anonim

  Felicitări Mirel Taloș! Am citit Colecționarul de nuduri- frumoasă, de o sensibilitate remarcabilă. Am să comand si cartea aceasta.

 3. Leontin

  E omul cu 1000 de fete ! Ptr cine vrea sa priceapă!!!

 4. Voicu

  Nu-i mai faceți atâta reclama ! Chiar nu merita!

 5. George

  Un anonim , intr-o Românie anonimă!

 6. Anonim

  Felicitari Mirel Talos

Leave a Comment