O parte din istoria ceramicii de Zalău, promovată la Chișinău de Csibi Csaba

Meșterul olar Csibi Csaba, sălăjeanul considerat salvatorul ceramicii de Zalău, a dus tradiția olăritului zălăuan la un important festival aflat în desfășurare la Chișinău. Csibi prezintă publicului o parte din piesele reprezentative, cele care sunt ancorate în istoria olăritului din Zalău.

Povestea olarului din Borla este una fascinantă. S-a întâmplat cu mulți ani în urmă, pe vremea când Csibi a început să confecționeze ghivece de flori. A trecut apoi la ceramică, a ajuns inclusiv la ceramica tradițională de Zalău. Csibi Csaba a participat și la nenumărate expoziții internaționale. Csibi deține o piesă, poate singura, realizată cu mai bine de un secol în urmă, de meșterii de pe strada Olarilor din Zalău.

One Thought to “O parte din istoria ceramicii de Zalău, promovată la Chișinău de Csibi Csaba”

  1. […] Meșterul olar Csibi Csaba, sălăjeanul considerat salvatorul ceramicii de Zalău, a dus tradiția olăritului zălăuan la un important festival aflat în desfășurare la Chișinău. Csibi prezintă publicului o parte din piesele reprezentative, cele care sunt ancorate în istoria olăritului din Zalău. Povestea olarului din Borla este una fascinantă. S-a întâmplat cu mulți ani în urmă, pe vremea când Csibi a început să confecționeze ghivece de flori. A trecut apoi la ceramică, a ajuns inclusiv la ceramica tradițională de Zalău. Csibi Csaba a participat și la nenumărate expoziții internaționale. Csibi deține… Citeste mai mult […]

Leave a Comment