O nouă carte la Editura „Caiete Silvane”: Ion Pițoiu-Dragomir, „Zori la Bălgrad”

Scriitorul Ion Piţoiu-Dragomir, poet, nuvelist, romancier, s-a remarcat şi în alte domenii ale culturii, ca eseist pe teme psiho-pedagogice, religioase, culegător de folclor literar, îndrumător artistic etc. Apreciat la unele concursuri literare (premii, menţiuni), a colaborat la diferite publicaţii, fiind antologat în unele lucrări de referinţă. Absolvent de Litere, Ion Piţoiu-Dragomir are discipoli cu volume publicate, unele dintre acestea fiind evidenţiate de personalităţi culturale ale ţării. Este autorul unor volume de poezii precum: În răs-cruci, Ana-TEME în cântec, În-crinări, Tur-nul de viespi, Prin-soare cu şoimii, Ful-ger de irişi, Scor-pioni de cleştar, Panoplia lui Nero, Sânger albastru, Dresorul de spini, Pergole pe fulger, Fire de Mare-şal, La-crima lui Moromete etc. Au fost bine primite creaţii ale sale în metrică japoneză: Săbii nipone de rouă, Samurai de crini, Gheişe de rubin, Miracole, Ikebane de jad.

Ion Piţoiu-Dragomir este membru al Uniunii Scriitorilor din România, al Asociației Scriitorilor din Județul Sălaj și al Cenaclului literar „Silvania”.

Alte articole

One Thought to “O nouă carte la Editura „Caiete Silvane”: Ion Pițoiu-Dragomir, „Zori la Bălgrad””

  1. Anonim

    Ca om de litere chàpeau. Pacat de caracterul/hormonii sai. Am aflat cu stupoare dupa 10 ani de la terminarea liceului ca s-a inchis in clasa cu o colega de a mea fugind dupa ea printre banci sa o pipaie pe sani. Am crezut-o pe cuvant pentru ca mi-a povestit scena imediat dupa o alta experienta groaznica depasita deci nu avea chef nici de glume, calomnii sau orice altceva asemanator. Colega l-a iertat intre timp eu nu. Cine stie ce si cate a mai facut. La fel imbecilul de la geografie de la API compasul. Doi monstri printre atatia altii care ne-au distrus adolescenta.

Leave a Comment