O nouă carte la Editura „Caiete Silvane”: Ion Pițoiu-Dragomir, „Zori la Bălgrad”

Scriitorul Ion Piţoiu-Dragomir, poet, nuvelist, romancier, s-a remarcat şi în alte domenii ale culturii, ca eseist pe teme psiho-pedagogice, religioase, culegător de folclor literar, îndrumător artistic etc. Apreciat la unele concursuri literare (premii, menţiuni), a colaborat la diferite publicaţii, fiind antologat în unele lucrări de referinţă. Absolvent de Litere, Ion Piţoiu-Dragomir are discipoli cu volume publicate, unele dintre acestea fiind evidenţiate de personalităţi culturale ale ţării. Este autorul unor volume de poezii precum: În răs-cruci, Ana-TEME în cântec, În-crinări, Tur-nul de viespi, Prin-soare cu şoimii, Ful-ger de irişi, Scor-pioni de cleştar, Panoplia lui Nero, Sânger albastru, Dresorul de spini, Pergole pe fulger, Fire de Mare-şal, La-crima lui Moromete etc. Au fost bine primite creaţii ale sale în metrică japoneză: Săbii nipone de rouă, Samurai de crini, Gheişe de rubin, Miracole, Ikebane de jad.

Ion Piţoiu-Dragomir este membru al Uniunii Scriitorilor din România, al Asociației Scriitorilor din Județul Sălaj și al Cenaclului literar „Silvania”.

One Thought to “O nouă carte la Editura „Caiete Silvane”: Ion Pițoiu-Dragomir, „Zori la Bălgrad””

  1. Anonim

    Ca om de litere chàpeau. Pacat de caracterul/hormonii sai. Am aflat cu stupoare dupa 10 ani de la terminarea liceului ca s-a inchis in clasa cu o colega de a mea fugind dupa ea printre banci sa o pipaie pe sani. Am crezut-o pe cuvant pentru ca mi-a povestit scena imediat dupa o alta experienta groaznica depasita deci nu avea chef nici de glume, calomnii sau orice altceva asemanator. Colega l-a iertat intre timp eu nu. Cine stie ce si cate a mai facut. La fel imbecilul de la geografie de la API compasul. Doi monstri printre atatia altii care ne-au distrus adolescenta.

Leave a Comment