Monarhiştii sălăjeni deplâng moartea Reginei Ana

 Membrii Alianţei Naţionale pentru Restaurarea Monarhiei – filiala Sălaj, precum şi mai mulţi simpatizanţi ai Monarhiei au participat joi seara,  la Catedrala Ortodoxă „Sfânta Vinere” din Zalău, la o slujbă religioasă în memoria Reginei Ana.

După cum ne-au declarat oficiali ai ANRM Sălaj, judeţul îşi va trimite reprezentanţi la funeraliile Majestăţii Sale. Este vorba despre Michael Werner, vicepreşedinte al filialei sălăjene şi membru în Consiliul Director al ANRM, despre fiul său şi despre Liviu Sabău, preşedintele ANRM Sălaj. Cei trei vor fi prezenţi, în 12 august, la Palatul Regal din Bucureşti, acolo unde Asociaţia Naţională din care fac parte va depune o coroană de flor i, şi se vor închina la catafalcul Reginei Ana.

În 13 august, sălăjenii se vor alătura celor care asistă, Piaţa Palatului, la ceremonia religioasă, pentru ca mai apoi se deplaseze în cortegiul funerar până la Curtea de Argeş, acolo unde va fi înmormântată Regina.

Zilele următoare, la iniţiativa conducerii filialei Sălaj, în incinta Primăriei Zalău va fi deschisă o carte de condoleanţe, pentru sălăjenii care doresc să aducă un omagiu Majestăţii Sale. Cartea va fi expusă timp de 40 de zile.

 

Sabău: “Regina Ana mi s-a părut o persoană deschisă şi hotărâtă”

Liviu Sabău, preşedintele ANRM Sălaj este unul dintre puţinii sălăjeni care au cunoscut-o pe Regină. Se întâmpla în mai 2008, la Palatul Elisabeta, acolo unde a fost medaliat de către Regele Mihai. “Pentru efortul depus alături de Colegiul INFORR pentru aflarea adevărului despre Casa Regală a României, pentru cooperarea alături de INFORR prin Asociaţia Proprietarilor de Păduri, Păşuni şi Terenuri Agricole din Ardeal, în scopul utilizării înţelepte şi demne a proprietăţilor publice încărcate de istorie monarhică”, Sabău a primit Brevetul nr. 48 şi Medalia Regele Mihai pentru Loialitate.

Cu acel prilej, sălăjeanul a schimbat câteva replici în limba franceză cu Regina Ana. “Mi s-a părut o persoană deschisă, hotărâtă şi nedezlipită de Majestatea Sa. Moartea ei reprezintă o mare pierdere şi un o ocazie nefericită pentru ca poporul român să îi cunoască faptele. Prin personalitatea sa, a consolidat prestigiul Casei regale”, a apreciat Liviu Sabău.

 

Alte articole

3 Thoughts to “Monarhiştii sălăjeni deplâng moartea Reginei Ana”

  1. Tăunu

    De fapt, nu a existat nicio Regină Ana, a existat doar soţia MS Regele Mihai care, nu are nicio legătură cu ţara. Guvernul a făcut exces de zel cu aceste funerarii. Funeraliile vor fi justificate numai la decesul MS Regele Mihai !

  2. Ana who?

    care regina?? Principesa Ana de Bourbon -Parma, sotia regelui Mihai. Punct. Habar nu avea un cuvant in limba romana. Daca moare un soldat roman pe campul de lupta undeva, se declara yi de doliu national? Nu ne intereseaza aceste funeralii, nici doliul si nici nimic altceva pentru ca aceasta femeie nu a fost niciodata regina noastra! plangeti pana nu mai puteti ca plangeti de pomana!

  3. codrin

    da ce puhoi de oameni deplange in Salaj moartea „Reginei”. regina romanilor care nu avea cetatenie romana, nu a vorbit niciodata limba si habar nu avea ce e si ce se intampla in tara asta. Sa o deplanga linistiti pana li se umfla ochii.

Leave a Comment