Maria Porumb: O viaţă, într-o carte

Biserica „Sfântul Ștefan” din cartierul zălăuan Brădet, a devenit neîncăpătoare duminică, la lăsarea serii. Zeci de enoriaşi, iubitori de cultură, tineri sau vârstnici, au fost prezenţi la evenimentul prilejuit de lansarea cărţii “Gloria Dei, un cor la un sfert de veac” sub egida editurii “Caiete Silvane”. Profesorul Maria Porumb este autoarea acestui volum cu amintiri, trăiri, întâmplări fericite, cuvinte adunate de la oamenii de seamă care slujesc bisericile sălajului, dar şi de la oamenii de cultură ai judeţului, profesori, poeţi, corişti, sau oameni mai puţin cunoscuţi publicului larg, dar care au însemnat ceva pentru existenţa şi evoluţia corului Gloria Dei. Emoționată, Maria Porumb a declarat:

“Nu cred în lauda proprie şi nici nu pot să afirm că am avut, vreodată, vreun talent ieşit din comun. Însă tot ceea ce pot să spun, mai bine spus să demonstrez, prin rândurile scrise în această carte, este aceea că am muncit în toţi aceşti ani- sunt 45 de activitate şi 25 de ani Gloria Dei, am strâns cu bucurie şi emoţie trăiri care mi-au dat putere şi m-au motivate mereu să merg mai departe. Am slujit în toţi aceşti ani, deloc puţini, alături de peste 65 de preoţi din toată ţara, dar şi de peste hotarele româneşti. Este o mândrie şi o onoare totodată, să fi trăit acest noroc, de a avea alături oameni de o rară nobleţe sufletească”. Autoarea cărţii a ţinut să mulţumească tuturor celor care au contribuit, cu sufletul şi peniţa, la realizarea acestui proiect. “Această carte nu ar fi văzut lumina tiparului fără binecuvântarea mirtropolitului Andrei Andreicuţ, fără sprijinul nemăsurat şi binecuvântarea preotului Ştefan Lucaciu, fără sprijinul familiei mele, al coriştilor care şi-au adus o contribuţie consistentă în această carte de suflet a corului Gloria Dei. Sunt mulţi cei cărora le mulţumesc din suflet, iar această carte, prin cele ce vor putea fi regăsite în ea, le aparţine.” a adăugat Maria Porumb. La eveniment au participat Prefectul Judeţului Sălaj, Ionel Ciunt, profesorul Ioan Abrudan, Directorul Şcolii Gimnaziale „Mihai Eminescu”, Directorul Centrului de Cultură al Judeţului Sălaj, Daniel Săuca, cel care este de altfel şi editorul cărţii, Ileana Petrean-poet şi scriitor, sporana Adriana Puie, doctorul Mihai Ionel Iacob şi cunoscutul interpret de romanţe Pavel Păuşan, preoţi şi membri ai familiilor coriştilor.

Alte articole

One Thought to “Maria Porumb: O viaţă, într-o carte”

  1. Maria Conțiș (Rațiu) - fostă elevă

    Felicitări Distinsă Doamnă Profesoară, Maria Porumb ! Să vă dea Dumnezeu multă sănătate, să aveți parte de multe bucurii, împliniri și să fiți înconjurată numai de oameni cu suflet bun. Meritați toate laudele pentru tot ceea ce ați realizat. Ați fost un model demn de urmat de multe generații care au absolvit Liceul Pedagogic.

Leave a Comment