La Zalău, o nouă ediţie a Festivalului Internațional de Folclor „Ecouri Meseșene”

Platoul de marmură din centrul municipiului Zalău va găzdui în perioada 27-29 august, Festivalul Internațional de Folclor „Ecouri Meseșene”, ediția a 45-a, dar şi cea de a VI-a ediţie a „Haidaț pă la noi! Deschideți lada cu zestre sălăjeană”. Evenimentele sunt organizate de Consiliul Județean Sălaj, Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj Primăria municipiului Zalău, Centrul Național de Informare și Promovare Turistică şi Casa Municipală de Cultură Zalău.

Sava Negrean Brudaşcu şi Ionuţ Langa, pe scena festivalului „Ecouri Meseșene”

Potrivit organizatorilor, timp de trei zile, pe sceana Festivalului „Ecouri Meseșene” vor urca ansabluri folclorice şi formaţii de dansuri. Programul artistic va debuta vineri, 27 august, de la ora 17 cu: Ansamblul „Spiridușii Valcăului ”– Valcău, Ansamblul „Cununa Meseșului” – Horoatu Crasnei,  Palatul copiilor – Zalău, Atelierul de joc – Zalău, Ansamblul ,,Mugur, mugurel”- Școala Populară de Arte și Meserii a Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj, Ansamblul folcloric  „Columna”, Grupul vocal ,,Zestrea” și Ansamblul artistic profesionist „Porolissum” ale Casei Municipale de  Cultură  Zalău  și Mariana Deac. De asemenea, sâmbătă -28 august, programul festivalului va continua cu: Ansamblul folcloric „Terbete” – Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, Ansamblul folcloric „Berekenye” – Cehu Silvaniei, Fomația de dansuri „Széri Kukurók”din Ser – Satu Mare, Fomația de dansuri „Árvalányaj” – Nușfalău, Formația de dansuri ,,Lelei Nemesek” din Lelei –  Satu Mare, Ansamblul „Szamoshát”  din Satu Mare şi Ansamblul „Nagyvárad” din Oradea, iar duminică, 29 august, de la ora 17 cu: Ansamblul „Bujorii Cehului” – Cehu Silvaniei, Liceul de Artă „Ioan Sima”– Zalău, Ansamblul „Bocșana și Satul meu”- Caraș Severin, Asociația Culturală „Dorul dorului”, Ansamblul „Meseșul Junior”- Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, Ansamblul „Românașul”- Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Ansamblul folcloric „Meseșul” și „Veteranii Meseșului” – Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj şi cu Ionuţ Langa şi Sava Negrean Brudaşcu. Pe conturile de youtube și facebook ale Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj, ansambluri folclorice din Italia, Belgia, Insulele Canare/Spania, Ungaria, Bulgaria și Israel.

Spectacol de dans și descântec cu „Zânele Silvane”

Potrivit organizatorilor, sâmbătă, 28 august de la ora 15, va performa, la scenă, grupul „Zânele Silvane”,  cu un spectacol de dans și descântec,  iar duminică, 29 august, tot la ora 15, Fanfara „Promenada” a Casei Municipale de Cultură din Zalău. Pe parcursul celor trei zile, Primăria municipiului Zalău desfășoară ateliere de: pictură – broșe de lemn, de confecționat mărgele și brățări și un atelier de cusut, coordonate de „Șezătoare în Silvania”. Partener în organizarea evenimentului este Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Sălaj Plus”, cu sprijinul Asociației Naționale de Folclor din România/IGF România, Primăriei Valcău de Jos, Primăriei Horoatu Crasnei și Primăriei Plopiș.

Leave a Comment