Invitaţie la film: „He named me Malala”

Zălăuancele sunt invitate vineri, 15 septembrie, la ora 19, la sala de lectură a Bibliotecii Judeţeană „I.S. Bădescu”, acolo unde va avea loc proiecţia filmului „He named me Malala”.
Evenimentul este organizat de către „Lean In Cluj”, o comunitate locală membră a organizaţiei globale „Lean In” fondată de Sheryl Sandberg, autoarea cărtii cu acelaşi nume şi care îşi propune să aducă împreună femei din diverse domenii pentru a discuta lucruri importante pentru ele, pentru a colabora şi pentru a se susţine reciproc.
„Ne dorim ca prin puterea poveştilor să instigăm femeile din jurul nostru la dialog şi acţiune, demonstrând că atunci când primesc susţinere, femeile au puterea să transforme comunitatea în care trăiesc”, ne-a declarat Melania Galea, fondator „Lean In Cluj” şi absolventă a Colegiului Naţional „Silvania” Zalău. În acest sens, în august şi septembrie are loc un tur de filme în mai multe oraşe din Transilvania, pentru a atrage atenţia asupra importanţei educaţiei. „Proiectand filme cu protagoniste de excepţie dorim să impulsionăm femei ambiţioase să îşi asume riscuri şi să crească profesional şi personal împreună”, mai spune Melania.
Documentarul „He named me Malala” descrie povestea Malalei Yousafzai, o adolescentă din Pakistan care militează pentru importanța educației și a includerii tuturor fetelor în școli. Activitatea ei i-a adus Premiul Nobel pentru Pace și a transformat-o într-o personalitate cu impact la nivel mondial. Producţia a fost nominalizat la Premiile Oscar în 2015.

Leave a Comment