Înscrierile la festivalul „Mândru cântec sălăjean” se fac până în 13 mai

Tinerii interpreţi de muzică populară, amatori sau profesionişti, cu vârsta cuprinsă între 10 şi 18 ani, care vor să-şi facă cunoscut talentul sunt aşteptaţi la Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj la cea de a VI-a ediţie a festivalului-concurs „Mândru cântec sălăjean”. Înscrierile vor avea loc până la data de 13 mai, inclusiv, la sediul instituţiei amintite.
Cea de a VI-a ediţie a festivalului -concurs “Mândru cântec sălăjean” se va desfăşura în 19 mai, la Centrul de Cultură şi Artă al judeţului Sălaj. Concursul se adresează tinerilor interpreţi amatori, de muzică populară – solişti vocali şi solişti instrumentişti, cu vârsta cuprinsă între 10 şi 18 ani. Potrivit organizatorilor, Centrul de Cultură şi Artă al judeţului Sălaj, concurenţii vor fi împărţiţi în două grupe de vârstă, 10-14 ani respectiv 15-18 ani, iar participanţii, solişti vocali, vor prezenta două melodii cu specific zonelor etnofolclorice judeţului Sălaj, doină sau baladă, fără acompaniament de orchestră şi a doua piesă va fi un cântec de joc, cu acompaniament orchestral. Înscrierile se vor face până în data de 13 mai inclusiv, pe baza fişei de participare, la instituţia amintită din Zalău, situată în Piaţa 1 Decembrie 1918, nr. 11, judeţul Sălaj sau pe adresa de e-mail:
caietesilvane@yahoo.com sau cristimoldovan78@yahoo.com. Potrivit reprezentanţilor Centrului de Cultură şi Artă Sălaj, preselecţia şi repetiţiile cu orchestra Secţiei Ansamblului Folcloric “Meseşul” vor avea loc la, sediul Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj, sâmbătă, 18 mai, începând cu ora 9,00. Concurenţii care au fost premiaţi cu trofeul festivalului în ediţiile precedente nu mai au dreptul să participe. În cadrul festivalului „Mândru cântec sălăjean”, se vor acorda trei premii şi trei menţiuni. Valoarea premiului I, respectiv Trofeul “Mândru Cântec Sălăjean”, va fi de 300 de lei, iar pentru locurile II şi III, vor fi acordaţi 200 de lei, respectiv 100 de lei. De asemenea, pentru ocupanţii locurilor IV-VI, se vor acorda menţiuni, fiecare în valoare de 50 de lei.

Alte articole

Leave a Comment