Începe Festivalul Internațional „Primăvara Poeziei”

O nouă ediţie a Festivalului Internaţional „Primăvara Poeziei” – A Költészet Tavasza va avea loc la Zalău, în perioada 26-28 aprilie, în organizarea Consiliului Județean Sălaj, Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj, Inspectoratului Școlar Județean Sălaj, Asociației Recitatorilor Maghiari şi UDMR Sălaj.

Manifestarea va debuta joi, 26 aprilie, la ora 18, în Sala „Dialoguri europene” a CCAJS, când, sub genericul „Dialoguri posibile”, Péter Demény și scriitorul și conferențiarul Doru Pop din Cluj-Napoca vor discuta despre volumul lor „Pălăvrăgeala vagabonzilor”. Vineri, 27 aprilie, în intervalul orar 10-13, scriitorii invitaţi la eveniment se vor întâlni cu elevii liceelor din Zalău: Liceul Pedagogic „Gheorghe Șincai”, Liceul Reformat „Wesselényi”, Colegiul Național „Silvania” din Zalău.

De la ora 17, la CCAJS, publicul este invitat la vernisajul expoziției de grafică și pictură a pictorului Székely Géza din Cluj-Napoca, după care este programată tradiționala întâlnire a poeților români și maghiari, în cadrul căreia vor fi lansate următoarele volume apărute la Editura „Caiete Silvane”: Antologia bilingvă Primăvara Poeziei – XVIII – A Költészet Tavasza; Viorel Tăutan, Elogiu formei, Haugh Béla, Isprăvile eroice ale Viteazului Háry János (traducere, notă biografică şi postfață de Györfi-Deák György), Silvia Bodea Sălăjan, Serbările luminii, Mioara Lazăr, Felinarele inimii. Prezentarea de către Halmosi Sándor a cărții lui Kiss László, Pe axul de diamant. Moment muzical cu Ansamblul „Vendéghang” din Budapesta.

În ultima zi a festivalului, de la ora 9.30, CCAJS va găzdui un concurs judeţean de recitare din poezia românească şi un altul de recitare în limba maghiară.

Alte articole

Leave a Comment