Gheorghe Vidican si-a lansat trei volume de versuri

Gheorghe Vidican si-a lansat trei volume de versuriScriitorul Gheorghe Vidican si-a lansat, ieri, la Sala de Lectura a Bibliotecii Judetene Salaj, volumele de poezii Genunchii Tamisei, Fluturi in transee, Tratatul de liniste(braile). Autorul acestor lucrari este membru al Uniunii Scriitorilor din Romania, Filiala Timisoara, si totodata, este referent cultural-sportiv la Asociatia Nevazatorilor Bihor-Salaj. Scriitorul a pus bazele Festivalului de creatie pentru nevazatori – Pasii profetului. Dintre volumele publicate de acesta pot fi mentionate: Singuratatea candelabrului, Utopia nisipului, Sarbatori vulnerabile, Rigorile cercului, Mansarda cu vitralii. Scriitorul Ioan Moldovan (fost redactor sef al revistei Familia din Oradea) a dat citire cronicii scrise la cartea Genunchii Tamisei.

Versurile lui Gheorghe Vidican sunt veritabile note de calatorie. Acestea tradeaza un acut simt al observatiei. Calatoria autorului mizeaza pe concretetea realitatii inconjuratoare, a apreciat Ioan Moldovan.

Autorul a dezvaluit publicului zalauan faptul ca Genunchii Tamisei este cea mai frumoasa experienta, traita in calatoria de la Londra, alaturi de un grup de surdo-muti si nevazatori. S-a mai spus despre oaspetele de la Zalau si ca impresioneaza prin aceeea ca omul Gheorghe Vidican se distinge de poetul Gheorghe Vidican. Omul este un tip bonom, cu insusiri pe care nu si le manifesta cu pretiozitate, pe cand poetul este de o finete dusa la limita rafinamentului, a mentionat poetul Lucian Scurtu. Evenimentul a fost organizat de Consiliul Judetean Salaj, Biblioteca Judeteana Salaj si Filiala Nevazatorilor Bihor-Salaj. Actiunea a fost inserata in cadrul manifestarilor prilejuite de Ziua Internationala a Persoanelor cu Dizabilitati, marcata an de an in 3 decembrie.

Alte articole

Leave a Comment