Festivalul “La Fântâna Dorului”, finanţat de ICR

Institutul Cultural Român (ICR) a anunţat, zilele trecute, proiectele declarate eligibile şi neeligibile în cadrul “Concursului de proiecte culturale ICR 2013”. La finalul etapei administrative de selecţie a dosarelor, pe lista eligibilităţii au fost cuprinse 41 de proiecte, suma totală alocată pentru acest concurs fiind de 450.000 de lei. Din Sălaj a fost admis proiectul Festivalul “La Fântâna Dorului”, o manifestare cultural-artistică pentru românii de pretutindeni aflată la cea de-a XIII-a ediţie şi care va avea loc în luna iulie a acestui an, în Şimleu Silvaniei.
Cei 450.000 de euro puşi la bătaie de către ICR, vor fi împărţiţi între proiectele considerate mici, care vor primi finanţare pe măsură, şi proiectele notabile, care pot încasa câteva zeci de mii de euro. “Cheltuielile cu ediţia din acest an a festivalului au fost estimate la 60.000 de lei. Prin proiectul depus la Institutul Cultural Român am solicitat 40.000 de lei. Vom vedea cât ni se aprobă”, ne-a declarat Gavril Neaga, managerul proiectului sălăjean.
Festivalul este organizat de Asociaţia Culturală “La Fântâna Dorului”, în parteneriat cu Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, Primăria Şimleu Silvaniei, Ministerul Educaţiei şi Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj.

Alte articole

Leave a Comment