Festivalul Internațional de Folclor “Ecouri Meseșene”, trei zile de folclor de calitate la Jibou și Zalău

Sălajul a găzduit, la finalul săptămânii trecute, în perioada 2 – 4 septembrie, a 46-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor “Ecouri Meseșene”, eveniment organizat de Consiliul Județean Sălaj și Centrul de Cultură și Artă al Județului (CCAJ) Sălaj și considerat cel mai longeviv festival folcloric sălăjean.

În prima zi a festivalului, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Zalău au urcat: Atelierul de Joc Popular Zalău, Ansamblul Folcloric “Kipra” din Bulgaria, Ansamblul “Terbete” al CCAJ Sălaj, Ansamblul folcloric “Dor Transilvan” din Cluj-Napoca, Ansamblul Folcloric “Izvor” din Serbia, Ansamblul folcloric “Debrecen” din Ungaria, Ansamblul folcloric “Meseșul” al CCAJ Sălaj, dar și Mihaela și Ciprian Istrate și Marius Ciprian Pop.

 

 

Festivalul a continuat sâmbătă, 3 septembrie, la Casa de Cultură Orășenească Jibou cu un program de folclor realizat de: Georgiana Marinescu, Lorena Caba și grupul vocal condus de profesorul Victor Pintea, Ansamblul “Bujorii Cehului” din Cehu Silvaniei, Ansamblul “Meseșul Junior” al CCAJ Sălaj, artiști de la Palatul Copiilor din Zalău, Ansamblul folcloric “Kipra” din Bulgaria, Ansamblul folcloric “Izvor” din Serbia, Ansamblul “Mugur, mugurel”, dar și elevi de la Școala Populară de Arte și Meserii a CCAJ Sălaj.

Festivalul a ajuns și la Crasna

Tot sâmbătă, festivalul a ajuns și la Zilele comunei Crasna, unde publicul prezent s-a bucurat spectacol de folclor oferit de Ansamblul folcloric “Debrecen” din Ungaria, dar și Ansamblul “Terbete”. Duminică a fost ultima zi a festivalului, iar pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Zalău au urcat: Ansamblul “Mugur, mugurel” de la Școala Populară de Arte și Meserii, Ansamblul “Terbete”, Ansamblul folcloric “Izvor” din Serbia, Ansamblul folcloric “Debrecen”, Ansamblul Folcloric “Kipra”, Ansamblul Artistic Profesionist “Porolissum” al Casei Municipale de Cultură Zalău, Roxana Reche și Alexandru Pal și cunoscuta interpretă de muzică populară – Mariana Anghel. Intrarea la spectacolele Festivalului Internațional de Folclor “Ecouri Meseșene” a fost gratuită. Parteneri în organizarea festivalului sunt Asociația Națională de Folclor/IGF România, Casa de Cultură a Sindicatelor Zalău, Casa Municipală de Cultură Zalău, Primăria orașului Jibou, Palatul Copiilor Zalău, Casa Orășenească de Cultură Jibou, Primăria comunei Crasna și Hora TV.

3 Thoughts to “Festivalul Internațional de Folclor “Ecouri Meseșene”, trei zile de folclor de calitate la Jibou și Zalău”

  1. […] Sălajul a găzduit, la finalul săptămânii trecute, în perioada 2 – 4 septembrie, a 46-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor “Ecouri Meseșene”, Citeste mai mult […]

  2. […] Sălajul a găzduit, la finalul săptămânii trecute, în perioada 2 – 4 septembrie, a 46-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor “Ecouri Meseșene”,  » Mai multe detalii […]

Leave a Comment