Expoziţie pe tema războiului din lumea antică, la Muzeul Judeţean

Publicul sălăjean este invitat să treacă pragul celei mai recente expoziţii găzduite de către Muzeului Judeţean de Istorie şi Artă Zalău, în cadrul căreia va putea admira o serie de arme şi de armuri specifice perioadei antice şi va putea afla detalii despre modul în care acestea erau realizate.
„Războinicul este cel căruia i se datorează cele mai multe invenţii dintr-o societate. El este cel care are nevoie de arme şi echipamente militare, aspect care implică o tehnologie de realizare. Expoziţia reuneşte exponate din ambele categorii”, a explicat Horea Pop, şeful Secţiei Cercetare a Muzeului Judeţean.
Evenimentul intitulat „Pe urmele lui Marte. Războinici şi artizani de prestigiu în lumea antică” este organizat de către Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă Zalău şi este deschis publicului până în 30 decembrie. Expoziţia face parte din proiectul cultural cu acelaşi nume, proiect co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional şi derulat de Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Maramureş în parteneriat cu Complexul Muzeal Bistriţa-Năsăud, Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei Cluj-Napoca, Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă Zalău, Muzeul Judeţean Satu Mare, Asociaţia Culturală Omnis Barbaria (Satu Mare) şi Asociaţia HistArch (Baia Mare).
Proiectul îşi propune o incursiune în lumea impresionantă a unor tipuri de războinici aparţinând lumii antice (grec, celtic şi germanic), a armelor, armurilor şi a tehnicii de realizare a acestora.

Alte articole

Leave a Comment