Expoziţie itinerantă „Sălajul și Marea Unire”

Expoziția fotodocumentară „Sălajul și Marea Unire” a fost vernisată miercuri, 16 mai, la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Zalău, în prezența dascălilor și a elevilor din clasele a VII-a și a VIII-a. Evenimentul se înscrie în seria proiectelor educaționale realizate de Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău în cadrul Anului Centenar şi cuprinse o serie de fotografii şi documente despre contribuţia personalităţilor sălăjene la Marea Unire. Realizatorul expoziției, dr. Marin Pop, își propune să prezinte expoziția în cât mai multe școli sălăjene, dar și în alte locații.

Până în prezent expoziția a fost vernisată la Bocșa, cu ocazia Caravanei Unirii; Șimleu Silvaniei, la Biserica Greco-Catolică, în cadrul simpozionului științific dedicat Marii Uniri; Școala Gimnazială „Porolissum” Zalău; Școala Gimnazială Buciumi; Școala Gimnazială „Gheorghe Lazăr” Zalău.
Până în 23 mai, elevii Şcolii „Mihai Eminescu” vor avea posibilitatea să admire exponatele prezentate în sala festivă, urmând ca în 24 mai, expoziţia să ajungă la Școala Gimnazială „Corneliu Coposu” din Zalău, cu ocazia Zilelor Școlii.

Leave a Comment