Expoziție de pictură pe sticlă la Centrul Turistic din Șimleu Silvaniei

Centrul Național de Informare și Promovare Turistică din Șimleu Silvaniei a fost, miercuri, 12 aprilie, gazda primei expoziții de icoane pictate pe sticlă de un grup de tineri artiști din oraș, aflați sub atenta coordonare a doamnei Cristina Ignatiuc, care prin talent și devotament a reușit să pună o altă piatră de temelie unei activități extrașcolare pline de spirit și suflet, care acum în Săptămâna Mare și-a arătat roadele. Cristina Ignatiuc este artist consacrat cu numeroase expoziții în țară și în străinătate. Marea majoritate a icoanelor pictate pe sticlă abordează tematica Pascală.

Lucrările au impresionat prin spontaneitate (în realizare), inocență și emoția puternică transpusă în culoare.

Evenimentul, desfășurat într-o ambianță extrem de plăcută, alături de părinți, copii, cadre didactice, preoți, autorități locale, se vrea a fi un  proiect pilot de promovare a tinerelor talente din diverse domenii de activitate.  Pasiunea acestor copii a prins contur și culoare din toamna  anului trecut în spațiul pus la dispoziție de Asociația Filantropia din Șimleu Silvaniei.

Cristina Ignatiuc a menționat că această tehnică de a picta pe sticlă nu este una ușoară, fiind nevoie de multă răbdare și talent pentru a finaliza o astfel de lucrare. Cu toate că vârsta elevilor este una mică, ei  au reușit să transpună pe sticlă emoția și dăruirea lor pentru această artă, dar și pentru Sfintele Sărbători de Paște.

Leave a Comment