Elevii actori se întrec la Festivalul Judeţean de Teatru

Cea de-a doua ediţie a Festivalului Judeţean de Teatru pentru Elevi se va desfăşura în acest sfârşit de săptămână, în sala “Dialoguri europene” a Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului (CCAJ) Sălaj. Manifestarea este organizată de către CCAJ Sălaj şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj şi va avea loc în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică (16, 17 şi 18 noiembrie), cu începere de la ora 10.
La festival s-au înscris 45 de trupe ale elevilor din judeţ, organizatorii estimând că vor participa peste 500 de tineri.
Prima zi este dedicată teatrului popular, sâmbătă se vor întrece trupele de teatru dramatic, din clasele I-VIII, pentru ca în ultima zi a festivalului să urce pe scenă liceenii.
Potrivit unui comunicat de presă al CCAJ Sălaj, juriul va fi condus, vineri, de către meşterul şi rapsodul popular Florica Criste, iar sâmbătă, de către scriitorul şi profesorul Viorel Tăutan. Duminică, preşedintele juriului va fi actriţa Melania Ursu, de la Teatrul Naţional din Cluj-Napoca.
Cele mai bune trupe de teatru, de la fiecare secţiune, vor fi recompensate cu premii în bani, acordate de către Centrul de Cultură, şi menţiuni.

Alte articole

One Thought to “Elevii actori se întrec la Festivalul Judeţean de Teatru”

  1. Mariana Pop

    Va felicit pentru initiativa. Poate ar trebui ca acest festival sa aiba numele lui Stefan Goanta – omul de teatru al Salajului.

Leave a Comment