Două case salvate de la degradare, inaugurate în Valcău de Jos

Centrul de Cultură și Artă al Județului (CCAJ) Sălaj, în parteneriat cu Asociația Sinaptica și Asociația Salvăm Casele Albastre pe Valea Barcăului, invită persoanele interesate la inaugurarea celor două case care fac obiectul proiectului cultural „Case Călătoare”.

Este vorba despre casa „Florii a Țuțulaghi” și casa „Vironi Burenoii” care au fost mutate și reconstruite prin tehnici arhaice, folosind materiale tradiţionale, identice sau foarte asemănătoare cu cele originale. Evenimentul va avea loc în localitatea Valcău de Jos, strada Principală numărul 24A, duminică – 16 octombrie, de la ora ora 13.

„Case Călătoare” este un proiect cultural cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național și implementat de CCAJ Sălaj, în parteneriat cu Asociația Salvăm Casele Albastre pe Valea Barcăului și Asociația Sinaptica. Proiectul are ca scop salvarea și punerea în valoare a patrimoniului vernacular de pe teritoriul județului Sălaj. Cele două case au o vechime de peste 80 de ani și au fost mutate și reconstruite în Valcău de Jos. Una dintre acestea are acoperișul realizat din paie, așa cum a fost construită prima dată.

2 Thoughts to “Două case salvate de la degradare, inaugurate în Valcău de Jos”

  1. […] Centrul de Cultură și Artă al Județului (CCAJ) Sălaj, în parteneriat cu Asociația Sinaptica și Asociația Salvăm Casele Albastre pe Valea Barcăului, Citeste mai mult […]

  2. […] Centrul de Cultură și Artă al Județului (CCAJ) Sălaj, în parteneriat cu Asociația Sinaptica și Asociația Salvăm Casele Albastre pe Valea Barcăului,  » Mai multe detalii […]

Leave a Comment