David Simon la Transilvania Jazz Festival Zalău

Iubitorii de jazz din întreg județul sunt așteptați, în perioada 2-3 noiembrie, la Transilvania Jazz Festival Zalău. Este vorba despre un festival de jazz cu intrare liberă care va avea loc în sala „Porolissum” a Centrului de Cultură și Artă a Județului (CCAJ) Sălaj. Acesta este organizat de CCAJ Sălaj și Asociația „Cetatea Albă” – filiala Cluj. Miercuri 2 noiembrie, de la ora 19, cei prezenți la festival vor avea parte de David Simon – un renumit pianist și compozitor.

Muzica clasică întâlnește Jazz-ul cu David Simon

Pianist și compozitor, autor a peste 25 de compoziții, David este născut la Montréal, în luna august a anului 2009. Studiază muzica în particular cu profesorul Yoana Petkova (din Bulgaria) la Montréal și cu profesorul Viorica Nistoroiu la București. Elev în clasa a VII-a, primele șase clase le-a urmat la „École de la Rive” din Chateâuguay – Canada. A fost admis la PreConservatorul de Muzică din Montréal (Canada) în mai 2021. A participat la Masterclass susţinut în cadrul TJF (4-6 noiembrie 2021) de muzicianul german Sebastian Studnitzky la Academia Naţională de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca. Este câștigător al medaliei de argint și al Premiului Juriului la Concursul de interpretare din Quebec – Canada în 14 mai 2022. A susținut recitaluri de pian la București – 24 august 2022 și Cannes – 27 septembrie 2022. Laureat al Premiului de Excelență la secțiunea „Tânăra speranță în Artă”, conferit în cadrul Galei „Sommet d’Affaires Franco-Roumain”, Paris – Franț în 30 septembrie 2022. A obținut Premiul Special al Juriului la Secțiunea Concurs de compoziție muzicală, în cadrul Festivalului Național de Interpretare și Compoziție Muzicală „Mihail Jora”, ediția a III-a din 15 octombrie 2022. Repertoriul său include deopotrivă piese clasice și compoziții proprii.

De precizat este faptul că în cursul zilei de miercuri, 2 noiembrie, în prima zi a Transilvania Jazz Festival Zalău, în sala „Porolissum” vor fi prezenți: Tamir Miler – pianist și compozitor, Daphna Levy – cântăreață și compozitoare.

One Thought to “David Simon la Transilvania Jazz Festival Zalău”

  1. […] Iubitorii de jazz din întreg județul sunt așteptați, în perioada 2-3 noiembrie, la Transilvania Jazz Festival Zalău Citeste mai mult […]

Leave a Comment