„Cuvinte de suflet la duminicile de peste an”, o nouă carte la Editura „Caiete Silvane”

La Editura „Caiete Silvane” a apărut o nouă carte: „Cuvinte de suflet la duminicile de peste an”, predici din anul 2020, a preotului Ioan Avram.

„Este un lucru înălţător să poţi să ajuţi pe cineva. Poţi ajuta. Fie prin faptă, fie prin vorbă, fie prin gând. Oare ce poţi face prin gând? Prin gând, tu ca om te poţi ruga mult pentru altul fără ca el să ştie, dar tu o faci. Prin cuvânt îi poţi da lumină, speranţă, ajutor, mângâiere, ridicare. Prin faptă poţi să fii un samarinean milostiv. Vreau ca această carte să fie spre folos, tuturor. Prin ea semănăm cuvântul lui Dumnezeu şi despre Legea Sfântă, prorocul David spunea: <<Legea ta, Doamne, este făclie picioarelor mele>>. O făclie vrem să fie şi această carte care să-i ducă pe oameni la Iisus Hristos. Ştim că Iisus a spus tuturor: <<Veniţi după Mine>> şi El este cel care merge înainte, căci El este <<Lumina cea adevărată care luminează pe tot omul care vine în lume>>. El voieşte să ne ducă la Tatăl. Precum au fost conduşi evreii în pustie prin stâlpi de foc şi nor luminos care mergeau înaintea lor, aşa şi cuvântul lui Iisus ne conduce spre pământul făgăduinţei. Folosesc şi eu, după putere, al Lui cuvânt pentru a lumina şi conduce la Cel de Sus pe tot omul ca să cunoască adevărul, calea şi a nu rătăci în meandrele vieţii”, a spus autorul.

Despre autor

Preotul Ioan Avram s-a născut în 15 iunie 1956 în satul Sânpetru Almașului, comuna Hida, Sălaj. A urmat școala primară în sat, seminarul teologic la Cluj-Napoca, apoi Institutul Teologic la Sibiu. În anul 1999 a obținut licența în Drept. Din anul 1979 până anul în 1996, a slujit ca preot în parohia Treznea, apoi ca preot militar la Zalău (1996-2022).

2 Thoughts to “„Cuvinte de suflet la duminicile de peste an”, o nouă carte la Editura „Caiete Silvane””

  1. […] La Editura „Caiete Silvane” a apărut o nouă carte: „Cuvinte de suflet la duminicile de peste an”, predici din anul 2020, a preotului Ioan Avram. Citeste mai mult […]

  2. […] La Editura „Caiete Silvane” a apărut o nouă carte: „Cuvinte de suflet la duminicile de peste an”, predici din anul 2020, a preotului Ioan Avram.  » Mai multe detalii […]

Leave a Comment