Concurs Naţional de Teatru pentru elevi, la Cehu Silvaniei

Oraşul Cehu Silvaniei găzduieşte, la finele acestei săptămâni, cea de-a XX-a ediție a Concursului Național de Teatru „Padif” pentru elevii claselor V-XII.

Manifestarea va debuta vineri, 26 octombrie, la ora 11,30, cu întâmpinarea trupelor participante la Casa Orăşenească de Cultură, deschiderea festivă pentru elevii de gimnaziu fiind programată o jumătate de oră mai târziu. Până la ora 18, publicul va putea urmări spectacolele trupelor de teatru, după care, „Cercul prietenilor neștiuți sau Picnic pe un covor japonez”, un spectacol al Teatrului Independent OSONÓ. Festivitatea de premiere şi evaluarea spectacolelor va avea loc la ora 20, pentru ca la ora 21 să se joace „Chipul din oglinda apei”, un spectacol al celor de la OSONÓ.

A doua zi a competiţiei este rezervată liceenilor, ale căror prestaţii vor începe la ora 10, urmate, la ora 18, de spectacolele „Cercul prietenilor neștiuți sau Picnic pe un covor japonez” şi „Steinwender József: Aventură de noapte”, acesta din urmă al trupei din Békéscsaba. După premierea şi evaluarea de la ora 20, publicul va putea urmări piesa „Chipul din oglinda apei”.

Festivitatea de închidere se va derula duminică, 28 octombrie, de la ora 19, şi va include concertul formației Dozers, invitată Csepregi Éva.
Concursul „Padif” este organizat de către Ministerul Educației Naționale, Inspectoratul Școlar Județean Sălaj, Liceul Tehnologic „Gheorghe Pop de Băseşti”, Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj, Asociația de Tineret Berekenye şi Casa de Cultură Cehu Silvaniei.

Alte articole

Leave a Comment