Comunitatea greco-catolică din Bădăcin donează pentru Casa Memorială „Iuliu Maniu”

Parohia Greco-Catolică din Bădăcin, cea care şi administrează imobilul, a dat o mână de ajutor pentru restaurarea Casei Memoriale „Iuliu Maniu” din localitate, oferind ca donaţie suma de 5.000 de lei.

„Comunitatea din Bădăcin este una restrânsă şi cu posibilităţi financiare limitate, dar cu toate acestea, de mai bine de 15 ani, a susţinut atât financiar, cât şi prin muncă voluntară, toate acţiunile şi manifestările dedicate marelui om politic Iuliu Maniu şi familiei sale”, se arată într-un comunicat de presă al echipei de campanie „Salvaţi Casa Memorială”.

„Iarăși ne aplecăm în fața oamenilor simpli, a celor care seamănă nu doar hotarul, ci și respectul pentru unul dintre cele mai importante simboluri naționale, Iuliu Maniu, pe care au avut prilejul de a-l avea aproape în micul lor sat. Tot ei, cei în straie simple, știu că unde manăncă doi la o masă, are loc și al treilea. Din puținul pe care numai ei știu cum îl gestionează rup felii din pâinea cea de toate zilele și pun deoparte pentru a da dovadă că acolo unde există dorință, există și putință”, susţine sursa citată.

Scăzând din suma totală a datoriei donația parohiei greco-catolice Bădăcin, rămâne o datorie de aproximativ 23.000 lei care ar trebui achitată cât mai repede pentru a putea strânge bani și, ulterior, demara lucrările la acoperiș. Cei care doresc să contribuie la depăşirea acestui hop financiar şi la reluarea lucrărilor, o pot face donând în conturile:

Lei: RO22 RZBR 0000 0600 0208 5400
Euro: RO18 RZBR 0000 0600 0289 9205
Dolari: RO11 RZBR 0000 0600 1092 7730
Cont PayPal: salvaticasamaniu@yahoo.com

deschise la Raiffeisen Bank, Agenţia Şimleu Silvaniei, jud. Sălaj

Alte articole

Leave a Comment