Bustul părintelui Arsenie Boca, în curtea Catedralei „Sfânta Vinere”

Cu sprijinul financiar al Ordinului Cavalerilor Templieri, în curtea Catedralei Episcopale „Înălţarea Domnului” din Zalău, cunoscută drept „Sfânta Vinere”, va fi amplasat, în perioada următoare, bustul părintelui Arsenie Boca.
„Având în vedere că părintele Arsenie Boca se bucură de multă evlavie din partea credincioşilor din întregul judeţ şi că aceştia fac pelerinaje la mormântul regretatului duhovnic, am decis să realizăm o sculptură pe care să o amplasăm în curtea Catedralei Episcopale, în imediata vecinătate a fântânii arteziene”, ne-a declarat preotul paroh Ioan Ghiurco.
Potrivit spuselor sale, bustul din bronz va fi realizat de sculptorul sălăjean Iosif Sepsi, la Cluj-Napoca, costurile pe care le implică – circa 5.000 de euro – urmând să fie suportate de Ordinul Cavalerilor Templieri. În ceea ce priveşte construcţia postamentului, aceasta a fost asigurată din donaţiile credincioşilor.
Bustul va fi dezvelit în 1 decembrie, imediat după Sfânta Liturghie.

Alte articole

9 Thoughts to “Bustul părintelui Arsenie Boca, în curtea Catedralei „Sfânta Vinere””

 1. Anonim

  Cavalerii templieri nu erau catolici?

 2. cetatean

  Da romanii si Romanias ce au castigat pe urma acestui popa?Tot slugoi sunt in propria tara.

 3. anonim

  credem in dumnezeu si fiul iisus ,s-au in arsenie?

 4. Anonim

  Credem in SATANA!

 5. Anonim

  Pentru un pacatos ca Arsenie Boca nici nu era mai potrivit decat o sarbatoare inchinata idolatriei promovata de BOR.

 6. Anonim

  Cine este acest ABOCA? Un simbol al idolatriei. Ce i-ar fi placut,cred, sa fi fost in viata, si sa fi vazut cum lumea se inchina la un bust fara valoare,spiritual.

 7. Anonim

  Templierii au fost un ordin militar religios catolic care a inspaimantat lumea medievala prin jafurile si crimele comise.CE au astia cu ortodoxia??Actualii asa zisi templieri sant o grupare masonica oculta.Da vorba unuia din vechime banii nu au miros.

 8. Anonim

  CHIAR DACA SUNTETI PLINI DE URA SI DE VRAJBA, NU MAI DATI ATAT DE MULT IN VALORILE ORTODOXIEI, ACEST ARSENIE BOCA A FOST UN ADEVARAT SLUJITOR AL LUI DUMNEZEU

Leave a Comment