Au început înscrierile la Școala Populară de Arte și Meserii

Elevii cu vârste cuprinse între 7 şi 15 ani, care vor să urmeze cursurile Şcolii Populare de Arte şi Meserii din cadrul Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului (CCAJ) Sălaj se pot înscrie la o serie de specialităţi în cadrul acestei instituții. Astfel, până în 3 septembrie, Şcoala Populară de Arte şi Meserii face înscrieri în anul I de studii, anul şcolar 2020-2021 la: pian, vioară, acordeon, chitară, clarinet, saxofon, taragot, orgă electronică, pictură, canto clasic, canto muzică uşoară, canto popular, dans popular interpreţi, dans popular instructori (vârsta minimă 20 de ani), design vestimentar, cusut-ţesut, pictură copii şi iniţiere folclor (muzică vocală populară).

Durata studiilor este cuprinsă între 2 şi 5 ani, în funcţie de specialitatea pentru care se optează. Se pot înscrie elevi ai şcolii generale sau superioare acesteia, indiferent de profesie şi de loc de muncă, iar cursurile se vor ţine în afara orelor de program. Taxa de înscriere este de 20 de lei. Taxa de şcolarizare pentru disciplinele canto clasic, canto muzică uşoară, canto popular, vioară, orgă electronică, acordeon, chitară, instrumente suflat şi pictură este de 550 de lei. De asemenea, taxa de şcolarizare pentru disciplinele dans popular interpreţi, dans popular instructori, design vestimentar, cusut-ţesut, pictură copii şi iniţiere folclor este de 350 de lei. În perioada 7-15 septembrie, candidaţii vor susţine un test de aptitudini. Susţinerea testului de aptitudini se face în zilele de 7, 8, 9, 10, 14 și 15 septembrie, în funcţie de specialitatea aleasă. Actele necesare pentru înscriere sunt: cerere tip eliberată de instituţie, copie act identitate sau copie certificat de naştere, plus taxa de 20 de lei.

Înscrierile se fac la CCAJ, Piaţa 1 Decembrie nr. 12, iar pentru mai multe informaţii, persoanele interesate se pot adresa zilnic, în intervalul orar 8-16, la sediul instituţiei de cultură amintite precum și la numărul de telefon 0260.612.870.

Alte articole

Leave a Comment