Artistul plastic sălăjean Ion Pop îşi expune lucrările la Satu Mare

Sculpturile în fier forjat ale artistului plastic sălăjean Ion Pop vor putea fi admirate şi achiziţionate începând de marţi, 5 iulie, la Galeria de Artă a Centrului de Creaţie din Satu Mare, în cadrul expoziţiei „Semnele fierului”.

Evenimentul este organizat de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Satu Mare, cu sprijinul Consiliului Judeţean Satu Mare şi în parteneriat cu Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj.

Creaţiile lui Ion Pop au un farmec aparte, putând fi definite drept nişte desene în spaţiu. Formele şi Aconturul nu sunt trasate cu pensula ori creionul, ci cu forja şi aparatul de sudură. Lucrările au în compoziţie fierul beton şi sunt inspirate din viaţa ţăranilor de pe Valea Someşului. “Prin ele bate vântul, trece ploaia, curge râul, se joacă razele de soare, zboară păsările”, spune Ion Pop.

Sculptorul Ion Pop s-a născut în 20 septembrie 1948, în localitatea sălăjeană Căpîlna. Şi-a descoperit pasiunea pentru realizarea lucrărilor din metal abia la 55 de ani, după câteva încercări abandonate de sculptură în lemn sau piatră. Până în prezent, din mâinile artistului plastic au ieşit aproape 500 de creaţii din fier forjat.

Alte articole

Leave a Comment