Ansamblul Cununa din Jibou, in competitie la Alba Iulia

Ansamblul Cununa din Jibou, in competitie la Alba IuliaAnsamblul Cununa din cadrul Clubului Copiilor Jibou si-a anuntat participarea la Festivalul National Ambasadorii Unirii, aflat la cea de a XI-a editie, organizat in zilele de 30 noiembrie si 1 decembrie, in orasul Alba Iulia. Manifestarea este cuprinsa in programul activitatilor cultural-artistice dedicate celor 92 de ani de la Marea Unire.

Directorul Clubului Copiilor Jibou, Victor Pintea, ne-a declarat, ieri, ca activitatile festivalului cuprind si un concurs de interpretari si dansuri folclorice. Noi am pregatit un program special pentru acest concurs, care speram sa ne aduca premiul intai al competitiei, la fel ca si anul trecut. Avem copii foarte talentati care au castigat multe concursuri nationale si internationale cu specific folcloric. Speram ca si de aceasta data sa iesim invingatori, a precizat Victor Pintea, de altfel, coordonatorul ansamblului Cununa, impreuna cu sotia sa, Victoria Pintea.

Festivalul incepe astazi, la ora 10, cu o parada a portului popular prin centrul orasului Alba Iulia, urmata de manifestarea Folk fara varsta, organizata de Radio Romania Actualitati, in parteneriat cu Palatul Copiilor Alba Iulia. Programul va continua cu primirea delegatiilor din tara de catre oficialitatile judetului Alba si inmanarea mesajelor Ambasadorul unirii din partea zonelor istorico-folclorice pe care le reprezinta fiecare formatie artistica. Ziua se va incheia cu spectacolul folcloric intitulat Decembrie – columna a Unirii!, sustinut de catre ansamblurile folclorice reprezentand diferite zone folclorice ale tarii, gazduit de Alba Mall, de la ora 17. Programul actiunii va continua in 1 Decembrie, cu parada portului popular si participarea la principalele evenimente organizate pe Platoul Romanilor si in Parcul Unirii, de Ziua Nationala a Romaniei.

La festival sunt asteptati copii din toate colturile tarii: Salaj, Alba, Arad, Arges, Bihor, Botosani, Bistrita-Nasaud, Bucuresti, Satu Mare si Suceava, care se vor intrece prin cantec, joc si poezie, aducand omagii inaintasilor care au realizat marele act al Unirii tuturor romanilor.

Alte articole

Leave a Comment