Alexandra Chira aduce în Sălaj trofeul Festivalului Naţional de Folclor „Felician Fărcaşiu”

Originară din comuna Plopiş, solista de muzică populară Alexandra Chira a cucerit publicul şi juriul ediţiei din acest an a Festivalului Naţional de Folclor „Felician Fărcaşiu”-Concurs de interpretare a cântecului popular românesc. În vârstă de doar 19 ani, sălăjeanca a fost răsplătit cu Marele Premiu şi Trofeul festivalului, adăugându-şi în bogatul palmares o nouă reuşită.
Festivalul de la Sebeş s-a desfăşurat în perioada 10-12 noiembrie, aceasta fiind cea de-a XV-a ediţie.

Devenit o tradiţie, evenimentul a adus pe scena Centrului Cultural „Lucian Blaga” din Sebeş cei mai îndrăgiţi interpreţi de folclor, dar şi tineri artişti dornici să se afirme şi să ducă mai departe moştenirea marelui culegător de folclor românesc, Felician Fărcaşiu.
Festivalul a fost structurat în două secţiuni: prima secţiune a vizat concursul de interpretare dedicat soliştilor vocali de muzică populară – amatori din întreaga ţară, având vârsta cuprinsă între 14-35 ani, iar cea de-a două secţiune, recitalurile artiştilor consacraţi. La concursul de interpretare s-au înscris 33 de concurenţi, dintre care juriul a decis să trimită 18 în finală, sălăjeanca fiind cea care a demonstrat că merită să fie desemnată câştigătoare.

Din juriu au făcut parte personalităţi ale vieţii culturale şi specialişti în folclor muzical şi etnografie, printre care realizatoare de emisiuni TV Elise Stan, taragotistul Dumitru Fărcaş sau cercetătorul ştiinţific Doina Işfanoni.

Leave a Comment