„3H. Hai Hui History” – un nou program lansat de Muzeul Județean

Sala „Porolissum” a Centrului de Cultură și Artă a Județului Sălaj a găzduit ieri, 5 mai, lansarea unui nou program cultural Intitulat „3H. Hai Hui History” derulat de Muzeul Județean de Istorie și Artă (MJIA) Zalău. Programul include materiale documentare video, axate pe subiecte de actualitate, precum resursele, energia, sănătatea ori alimentația, aducând în discuție și perspectiva istorică.

Astfel, „3H. Hai Hui History” a debutat cu primul documentar realizat de reprezentanții instituției de cultură precizate și anume „Grija pentru sănătate. Practici antice vs. Tehnologii moderne”, care creează o punte între practicile antice și tehnologiile moderne din domeniu, pornind de la povestea medicului oculist din lumea romană, ce a activat în urmă cu 2.000 de ani în zona Sălajului, și ajungând în zilele noastre, la medicul oftalmolog Alexandru Dimitriu, un promotor al terapiei vizuale, interlocutor și partener al evenimentului – cel care a oferit publicului prezent o imagine despre ce înseamnă introducerea tehnologiilor moderne în practica medicală.

“Prin acest program ne dorim să aducem împreună reprezentanți ai comunității din diferite domenii pentru a promova localul. De data aceasta am ales o temă de maxim interes, grija pentru sănătate, având ca punct de plecare rezultatele cercetării științifice. Povestea noastră începe cu un medic oculist care activa pe raza satului modern Gârbou acum 2.000 de ani. Pentru că nu ne-am dorit doar o privire retrospectivă, am adus tema în actualitate, avându-l ca interlocutor și partener pe doctorul Alexandru Dimitriu, cel care ne-a oferit o imagine despre ce înseamnă introducerea tehnologiilor moderne în practica medicală. Parteneriatul s-a dovedit cu atât mai oportun cu cât suntem un muzeu care folosește soluții de tehnologie modernă în comunicarea și promovarea patrimoniului cultural. Le mulțumim tuturor celor care au fost alături de noi la evenimentul de lansare a primului documentar realizat în cadrul programului”, a precizat managerul MJIA Zalău, dr. Corina Bejinariu.

One Thought to “„3H. Hai Hui History” – un nou program lansat de Muzeul Județean”

  1. […] Sala „Porolissum” a Centrului de Cultură și Artă a Județului Sălaj a găzduit ieri, 5 mai, lansarea unui nou program cultural Intitulat „3H. Hai Hui History” Citeste mai mult […]

Leave a Comment