11 Thoughts to “Calendar istoric al judeţului Sălaj: 14 ianuarie”

 1. Anonim

  Mulțumesc pentru corectare ! Deci nu eliberat,. cum ați scris în cazul Jiboului.

 2. Ioan C.

  Cine a scris „știrea” ori e incult, ori ungur iredentist: deci, în 14 ianuarie 1919 armata română era armată de OCUPAȚIE într-un oraș din România? Și publicați această subversiune în anul Centenarului!

 3. Anonim

  Calmeaza-te,Ioan C.!Granitele Romaniei mari au fost stabilite in Trianon la 4.06.1920.Romania a primit Ardealul ca o recompense pt. ca a terminal razboi in partea invingatorilor.Restul e bla-bla.

 4. Anonim

  Și după prima sută de ani de la Marea Unire, constat că ungurenilor le pleznește rânza de necaz !

 5. Anonim

  MAREA UNIRE a fost pe 24.01.1959 ,cand s-au CONSTITUIT Principatele Unite(din 1962 Romania),nu cand s-a mai alipit un teritoriu,sau altul.

 6. Ioan C.

  @ 10:09
  Derbedeule, „Calmează-te” să-i spui cui te-a făcut! Dar în limba maghiară, că româna se vede că n-o știi. Scrii că „Restul e bla-bla”? Adică 1 Decembrie 1918? Cu asemenea provocări ordinare n-o să obțineți decât și ura românilor care pînă acum au fost neutri față de voi.

  1. Nicolae

   Neutri? Mai moşule mii de familii mixte trăiesc bine mersi și tu faci din rahat ccat? Numărătoarea începuse, nu sta pe gânduri.

 7. Anonim

  Janos ,fiam!
  _Nu face pe nevosul,ca nevii fac rau la frumusete,si eu stiu,ca romanii sunt baieti frumosi,si calare si pe jos.
  -Daca ,din lipsa de argumente,incepi sa jignesti oamenii,datele probleme nu se schimba.
  -La 1 dec. 1918,la Alba Iulia a avut loc un REFERENDUM,unde 1228 de delegati EXCLUSIV romani au zis VREM SA NE UNIM CU TARA,La aceia vreme romanii reprezentau cca.53-55% din locuitorii Ardealului.
  -Sa nu-mi spui,ca soarta Ardealului s-a decis la Alba Iulia!

 8. Anonim

  12;51 Numai 100 de ani ai gresit !

  1. Anonim

   Scuze!Ai dreptate.

 9. Anonim

  Conducatorii romanilor din preajma primului razboi mondial au fost foarte pragmatici:Au stiut ce vor,au facut tot ce a depins de ei si au obtinut ce au vrut.Bravo lor!
  Ca,ulterior,principalii autori au fost bagati in puscarie,e alta poveste.

Leave a Comment