Un fermier îl cheamă pe ministrul Daea în Sălaj. Fermierul vrea să îi arate culturile pârjolite de secetă

Fermieri importanți din județul Sălaj au anunțat că seceta s-a agravat în Sălaj chiar dacă a plouat puțin în ultimele zile. Ploile au fost nesemnificative, spun producătorii agricoli. Grav afectați sunt și crescătorii de animale, pășunile fiind uscate de lipsa apei.

Fermierul Radu Mălan spune că situația este una deosebit de dificilă, iarba de pe pășuni s-a uscat, iar asigurarea hranei pentru vaci și oi a ajuns o problemă în mai multe zone din județ. „Am luat în calcul posibilitatea de a le da animalelor fân din rezerva de iarnă, iarbă nu mai este. Seceta a pârjolit pășunile”, a spus Mălan pentru Magazin Sălăjean. Fermierul a explicat că și prețul cărnii în viu a scăzut, samsarii profitând de pe urma secetei și de faptul că fermierii se confruntă cu dificultăți în asigurarea hranei pentru animale. „Prețul cărnii de miel a scăzut sub 10 lei, samsarii știu că avem probleme cu asigurarea hranei și încearcă să ne ofere cât mai puțin”, a punctat fermierul care este decis să-i solicite ministrului Agriculturii să efectueze o vizită în Sălaj, pentru a analiza situația la fața locului.

Fotografie cu caracter ilustrativ

One Thought to “Un fermier îl cheamă pe ministrul Daea în Sălaj. Fermierul vrea să îi arate culturile pârjolite de secetă”

  1. […] Fermieri importanți din județul Sălaj au anunțat că seceta s-a agravat în Sălaj chiar dacă a plouat puțin în ultimele zile. Ploile au fost nesemnificative, spun producătorii agricoli. Grav afectați sunt și crescătorii de animale, pășunile fiind uscate de lipsa apei. Fermierul Radu Mălan spune că situația este una deosebit de dificilă, iarba de pe pășuni s-a uscat, iar asigurarea hranei pentru vaci și oi a ajuns o problemă în mai multe zone din județ. „Am luat în calcul posibilitatea de a le da animalelor fân din rezerva de iarnă,… Citeste mai mult […]

Leave a Comment